Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

nestle-plantaardig

Nestlé gaat samenwerken met plantaardig eiwitleverancier Merit Functional Foods en diens technologiepartner Burcon Nutrascience voor de vervaardiging van verschillende soorten plantaardig eiwit. Het ontwikkelen van nieuwe plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel is een hoge prioriteit voor de Zwitserse foodgigant.

Het vorig jaar opgerichte Merit werkt op dit moment aan een fabriek voor de productie van hun plantaardige ingrediënten, onder meer een oplosbaar, smaakneutraal erwteneiwit. De technologie wordt geleverd door Burcon, een specialist op het gebied van de samenstelling, toepassing en productie van eiwit uit onder meer erwten, soja, hennep en koolzaad.

Vleesvervangers

Nestlé heeft inmiddels al meerdere samenwerkingspartners op het gebied van plantaardige ingrediënten. Onlangs kondigde het bedrijf al een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Corbion om onderzoek te doen naar microalgen als bron van plantaardig eiwit. Volgens Nestlé zijn er binnen het bedrijf zo’n 300 R&D-medewerkers bezig met de ontwikkeling van nieuwe plantaardige producten, wat neerkomt op zo’n 10% van de hele R&D-capaciteit.

Lees ook
Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

De provincie Noord-Brabant wil vooroplopen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals kweekvlees, mycoproteïnen of het winnen van eiwitten uit algen of bacteriën. Samen met partners uit het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen richt Brabant daarom een innovatiecoalitie op om deze ontwikkelingen te versnellen. De provincie maakt hier 1,5 miljoen...

Transitiecoalitie Voedsel: ‘Goed dat kabinet spreekt over integraal voedselbeleid’

Transitiecoalitie Voedsel: ‘Goed dat kabinet spreekt over integraal voedselbeleid’

De Transitiecoalitie Voedsel, een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid, reageert positief op minister Staghouwer die zich uitspreekt over een duidelijke visie met betrekking tot de omslag naar een meer plantaardig eetpatroon: 50/50 in 2030.

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.