Nestlé ontwikkelt 'holle suiker'

Nestlé heeft een technologie ontwikkeld voor 'holle suiker'. In chocolade is een suikerreductie tot veertig procent mogelijk met dezelfde smaakperceptie. Nestlé gaat de sneller oplosbare suiker vanaf 2018 toepassen in zoetwaren.

"Onze onderzoekers hebben een volledig nieuwe manier ontdekt om een traditioneel, natuurlijk ingrediënt toe te passen", zegt Stefan Catsicas, Chief Technology Officer.

Nestlé heeft patent op de vinding aangevraagd. Om die reden wil het bedrijf niet te veel uitweiden over de ontdekking. In de New York Times vergelijkt Catsicas een gewoon suikerkristal met een schoenendoos gevuld met suiker, terwijl de nieuw ontwikkelde suiker meer een lege schoenendoos is - hoewel het ook bolvormig kan zijn.

Terwijl van normale suiker slechts een deel van wat naar de maag gaat ook daadwerkelijk geproefd wordt, is de nieuwe suiker dus efficiënter.

Lees ook:

   
Meer over
Lees ook
SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

Vanaf de lente van 2022 vernieuwt SPA de samenstelling van al hun frisdranken (bruisend en niet-bruisend). Voortaan bevatten de dranken 45 procent minder suiker en wordt er meer sap gebruikt. Ook krijgen alle frisdranken de benaming SPA Fruit.

RIVM start met Nationale Aanpak Productverbetering

RIVM start met Nationale Aanpak Productverbetering

Dit jaar start de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), waarmee het RIVM verbeteringen in de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen wil versnellen. Het gaat hierbij om producten waar zout of suiker aan toegevoegd is of waarbij de hoeveelheid verzadigd vet te verlagen is. De overheid wil dat fabrikanten het gebruik van zout, suiker en verzadigd...

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren