Nestlé ontwikkelt 'holle suiker'

Nestlé heeft een technologie ontwikkeld voor 'holle suiker'. In chocolade is een suikerreductie tot veertig procent mogelijk met dezelfde smaakperceptie. Nestlé gaat de sneller oplosbare suiker vanaf 2018 toepassen in zoetwaren.

"Onze onderzoekers hebben een volledig nieuwe manier ontdekt om een traditioneel, natuurlijk ingrediënt toe te passen", zegt Stefan Catsicas, Chief Technology Officer.

Nestlé heeft patent op de vinding aangevraagd. Om die reden wil het bedrijf niet te veel uitweiden over de ontdekking. In de New York Times vergelijkt Catsicas een gewoon suikerkristal met een schoenendoos gevuld met suiker, terwijl de nieuw ontwikkelde suiker meer een lege schoenendoos is - hoewel het ook bolvormig kan zijn.

Terwijl van normale suiker slechts een deel van wat naar de maag gaat ook daadwerkelijk geproefd wordt, is de nieuwe suiker dus efficiënter.

Lees ook:

   
Meer over
Lees ook
Nieuwe Autodrop bevat minder suiker

Nieuwe Autodrop bevat minder suiker

Steeds meer consumenten kiezen bewust voor een gezonde(re) leefstijl. Autodrop speelt hier op in met Energiezuinige Hybrides. Deze nieuwe snoepjes bevatten 50 procent minder suiker en 30 procent minder calorieën dan gewone winegums. De Energiezuinige Hybrides zijn verkrijgbaar in twee varianten: een winegum mix en een berry mix. Cichoreiwortelextract...

Suikertaks werkt ook in welvarend Berkeley

Suikertaks werkt ook in welvarend Berkeley

Hoewel er in het verleden vaak aan getwijfeld werd, bleek de suikertaks voor het eerst in Mexico wel degelijk te werken. Maar Mexico is geen rijk land. Verrassend genoeg blijkt een suikertaks op frisdrank ook in een welvarende stad als Berkeley in Californië goed te werken. Door Marjolein Streur - Foodlog In 2014 voerde Berkeley in Californië als eerste...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren