Nestlé opent nieuwe fabriek in Dubai

Nestle AL Maha

Nestlé heeft de nieuwe Al-Maha fabriek in Dubai geopend. Hier produceert het voedingsconcern onder andere Nescafé koffie en Maggi maaltijdproducten voor de lokale en regionale markt.

Duurzaam

De nieuwe fabriek past binnen de ambities  van Nestlé voor 2030. 100 procent van het afval en de ruwe grondstoffen wordt gerecycled. Ook bespaart de fabriek energie. De fabriek gebruik LED-verlichting en is goed isoleert waardoor minder air conditioning nodig is. Ook zijn er waterbesparende technieken en plannen om zonne-energie op te wekken.

Achttiende Nestlé vestiging

In de fabriek werken 340 mensen afkomstig uit 20 landen. 60 procent is jonger dan 30 jaar. Het is de achttiende fabriek van Nestlé in het Midden-Oosten. Het bedrijf investeerde ruim 132 miljoen euro in de bouw.

Lees ook:

       
Lees ook
Broers zetten zout water om naar drinkwater

Broers zetten zout water om naar drinkwater

Broers Tammo en Jort Wildschut lanceren het merk Sea Water. Hiervoor zetten ze lokaal zeewater om naar drinkwater. Hiermee willen ze bewustzijn creëren voor de wereldwijde waterschaarste en consumenten stimuleren om lokaal water te drinken.

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable produceert varkens- en rundvlees op basis van één dierlijke cel. 20 juli presenteerde de kweekvleesproducent de eerste beelden van een worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees. Meatable verwacht dit product in 2025 op de markt te kunnen brengen.

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Plastic Pact NL heeft een nieuwe operationeel directeur. Sinds 1 juli vervult Carlijn Röell deze rol. Samen met de aangesloten bedrijven en organisaties gaat zij zich inzetten voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland.