Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen

nestle-hq

Nestlé opent een nieuw onderzoeksinstituut in Lausanne, Zwitserland om duurzame verpakkingen te ontwikkelen. Hiermee wil het bedrijf een eerste stap zetten richting het doel om in 2025 100% van zijn verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken.

In het Nestlé Institute of Packaging Sciences zullen 50 mensen komen te werken. Het laboratorium wordt uitgerust met geavanceerde faciliteiten om zo snel mogelijk fysieke prototypes te kunnen fabriceren.

Onderzoek

Het instituut zal de veiligheid en functionaliteit van verschillende duurzame verpakkingsmaterialen evalueren. Tot de onderzoeksgebieden behoren recyclebare, biologisch afbreekbare of composteerbare polymeren, functioneel papier, alsmede nieuwe verpakkingsconcepten en technologieën om de recyclebaarheid van plastic verpakkingen te vergroten. De nieuwe oplossingen zullen in verschillende productcategorieën worden getest voordat ze internationaal worden uitgerold.

Lees ook
Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. Het eerste koffieproduct dat in deze capsules zijn verpakt, is de Original Line Master Origin Colombia koffie van Nespresso. Volgens Nestlé zijn dit de eerste cups die gemaakt zijn van 80% gerecycled...

MULTIVAC: Al uw verpakkingszaken in één hand

MULTIVAC: Al uw verpakkingszaken in één hand

Bent u verwerker van verse levensmiddelen, zoals vlees, vis, vleesvervangers, kant-en-klaarmaaltijden, gesneden AGF, zacht fruit, kaas, sauzen, kruiden, delicatessen, dan helpen wij u met de juiste keuze voor uw verpakkingsmaterialen.

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Niet elke opgeleide chef-kok ambieert een baan in de horeca. Ook in de industrie zijn chefs van grote waarde: Nestlé, Unilever en andere grote foodbedrijven maken dankbaar gebruik van koks bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Welke rol spelen ze precies in de ontwikkeling van voedselproducten en hoe gaan ze te werk? Beeld: Anton Rinsema,...