Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen

nestle-hq

Nestlé opent een nieuw onderzoeksinstituut in Lausanne, Zwitserland om duurzame verpakkingen te ontwikkelen. Hiermee wil het bedrijf een eerste stap zetten richting het doel om in 2025 100% van zijn verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken.

In het Nestlé Institute of Packaging Sciences zullen 50 mensen komen te werken. Het laboratorium wordt uitgerust met geavanceerde faciliteiten om zo snel mogelijk fysieke prototypes te kunnen fabriceren.

Onderzoek

Het instituut zal de veiligheid en functionaliteit van verschillende duurzame verpakkingsmaterialen evalueren. Tot de onderzoeksgebieden behoren recyclebare, biologisch afbreekbare of composteerbare polymeren, functioneel papier, alsmede nieuwe verpakkingsconcepten en technologieën om de recyclebaarheid van plastic verpakkingen te vergroten. De nieuwe oplossingen zullen in verschillende productcategorieën worden getest voordat ze internationaal worden uitgerold.

Lees ook
Nederlandse ouderenbond: verpakkingen zijn lastig te openen

Nederlandse ouderenbond: verpakkingen zijn lastig te openen

Uit een enquête van Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) en ReumaNederland blijkt dat een groot deel van de ouderen moeite heeft met het openen van voedselverpakkingen. Veertig procent van de respondenten ervaart zelfs dagelijks problemen met het openen van verpakkingen. Van alle ondervraagden gaf 81 procent aan dat ze moeite hebben...

Grote bedrijven openbaren hun ‘plastic footprint’

Grote bedrijven openbaren hun ‘plastic footprint’

Coca-Cola produceerde in 2017 3 miljoen ton plastic. Dat bedrijf en een aantal andere grootverbruikers van plastic verpakkingen voor de consumentenmarkt gaven openheid van zaken aan de Ellen MacArthur Foundation. Coca-Cola maakt, volgens The Guardian, een vijfde van de plastic PET-flessen ter wereld. Per minuut rollen er 200.000 PET-flesjes...

Zorgvuldig fermenteren cruciaal voor lekkere koffie

Zorgvuldig fermenteren cruciaal voor lekkere koffie

Door groene koffiebonen te fermenteren, verbeteren de smaak en aroma's van koffie. Hoe je dat het best kunt doen, onderzochten Belgische wetenschappers, schrijft De Standaard.Arabicabonen ondergaan altijd een fermentatieproces om het schilletje en gomlaagje rondom de boon te verwijderen. Bij bonen van robustakoffie gebeurt dat niet; die...