Nestlé pleit voor voedingsbeleid EU

Luis Cantarell Nestle

Nestlé wil dat er een Europees voedingsbeleid komt. De onderneming ondersteunt daarmee de inzet van het Nederlandse EU-voorzitterschap om een EU-breed voedingsbeleid te ontwikkelen en de industrie te motiveren te investeren in gezondere producten.

De oproep werd maandag 21 juni gedaan door Luis Cantarell (zie foto), Executive Vice President voor Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika. "Vandaag hebben we 28 verschillende nationale oplossingen voor hetzelfde probleem. Dit vervangen door één krachtig, lange termijn EU-beleidskader zal een gelijk speelveld creëren en concurrentie aanmoedigen, om innovatie in voeding te stimuleren." Cantarell sprak op een evenement in Brussel ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Nestlé.

Cantarell benadrukte dat de industrie nú moet handelen, en niet moet wachten op wetswijzigingen. "Wanneer meer dan 30 procent van de EU-bevolking zwaarlijvig is, hebben we een probleem en moeten we meer doen".

Nestlé stelt in de afgelopen twee jaar 8.600 ton suiker uit zijn voeding- en drankenportfolio te hebben verwijderd, evenals 260 ton natrium en 440 ton verzadigd vet. Het bedrijf zal in de komende maanden nieuwe doelstellingen aankondigen op het gebied van voeding en gezondheid.

Personalised nutrition

Naast het werken aan herformulering van het bestaande voeding- en drankenportfolio, doet Nestlé onderzoek naar hoe genetische en andere individuele factoren bepalen hoe voeding het beste werkt voor individuele personen. "De volgende generatie voeding is op wetenschap gebaseerd en persoonlijk, en kan een belangrijke rol spelen in het beheer en preventie van ziekten", aldus Cantarell.

Lees ook:

Nestlé investeert miljoenen in Nunspeet (12 mei 2016)

Lees ook
Nestlé kiest voor Nutri-Score

Nestlé kiest voor Nutri-Score

Voedingsmiddelenconcern Nestlé zet nog dit jaar het voedselkeuzelogo Nutri-Score op alle voedselproducten die het in Europa op de markt brengt. Dat meldt de multinational vandaag in een persbericht. De uitrol van het in opdracht van de Franse regering ontwikkelde voedselkeuzelogo Nutri-Score zal beginnen in landen die de Nutri-Score...

Nestlé's Incredible Burger verkrijgbaar bij McDonald’s

Nestlé's Incredible Burger verkrijgbaar bij McDonald’s

In de Duitse McDonald’s-vestigingen staat vanaf vandaag een veganistische burger op de menukaart. De zogenaamde “Big Vegan TS” wordt gemaakt met de Incredible Burger van Garden Gourmet (Nestlé). De plantaardige burger van Nestlé bestaat nog maar een maandje voor het grote publiek, en nu al mag hij de hoofdrol spelen...

Nestlé haalt vleesvervangers van Britse schappen

Nestlé haalt vleesvervangers van Britse schappen

Nestlé heeft bevestigd dat het bedrijf het vega-merk Garden Gourmet niet meer zal verkopen in Britse supermarkten. Eerder deze maand werd dat assortiment nog uitgebreid met de zogeheten ‘Incredible Burger’. Nestlé begon een jaar geleden met het uitrollen van Garden Gourmet in Groot-Brittannië. Het van oorsprong Israëlische...