Nestlé Professional krijgt regionale aansturing

Nestlé past de bedrijfsstructuur van Nestlé Professional (foodservice en out-of-home) aan. In plaats van een wereldwijde aansturing komt er nu een indeling in regio’s.

Elk management per regio wordt ondersteund door een strategische businessunit die in lijn is met de food & beverage categorieën van Nestlé Professional. Dat heeft de raad van bestuur besloten.

Beter aansluiten

De structuur gaat op de schop omdat er binnen de out-of-homemarkt meer vraag komt naar maatwerk producten en -diensten die beter aansluiten bij regionale en lokale behoeften, stelt het bedrijf.

Regionale managers zullen voortaan direct rapporteren aan de topbestuurder die verantwoordelijk is voor de betreffende regionale zone, zodat er een betere focus op de afnemers is.

De huidige topman van Nestlé Professional, Martial Rolland, krijgt binnen het Nestlé-concern een andere baan. Hij wordt hoofd van de markten Rusland en Eurazië. Er zijn ook andere verschuivingen binnen de executive board van Nestlé.

Wijzigingen directie

Luis Cantarell, de executive vice president van Nestlé en tevens hoofd van de zone Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika, gaat eind dit jaar met pensioen. Hij wordt per 1 januari opgevolgd door de Italiaan Marco Settembri.

Settembri is momenteel executive vice president en hoofd van Nestlé Waters. Maurizio Patarnello volgt hem op en wordt dan tevens deputy executive president.

Paernello is nu nog verantwoordelijk voor Nestlé in Rusland en Eurazië. Zijn functie wordt dus vanaf 1 januari overgenomen door Martial Rolland van Nestlé Professional.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Inspiratiesessie NAPV: Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Inspiratiesessie NAPV: Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk....

Dirk-Jan Stoppelenburg nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke de Kuyper

Dirk-Jan Stoppelenburg nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke de Kuyper

Voorzitter Jan Willem Baud is 9 september 2022 na zijn tweede en laatste termijn teruggetreden uit de Raad van Commissarissen van Koninklijke de Kuyper. Baud is per dezelfde datum opgevolgd door Dirk-Jan Stoppelenburg. Dirk-Jan van Stoppelenburg (55) is een zeer ervaren bestuurder met een ruime staat van dienst op directieniveau in verschillende sectoren,...

Max van Leeuwen nieuwe directeur van Eurofins Food Safety Solutions

Max van Leeuwen nieuwe directeur van Eurofins Food Safety Solutions

Max van Leeuwen startte 1 mei 2022 als nieuwe directeur bij Eurofins Food Safety Solutions. Daarmee volgt hij Wietske Witteveen op, die nu de rol van clusterdirecteur vervult voor Eurofins Food Testing. Hiervoor werkte Max van Leeuwen als Group QESH-manager bij Group of Butchers.