In de Duitse McDonald’s-vestigingen staat vanaf vandaag een veganistische burger op de menukaart. De zogenaamde “Big Vegan TS” wordt gemaakt met de Incredible Burger van Garden Gourmet (Nestlé).

De plantaardige burger van Nestlé bestaat nog maar een maandje voor het grote publiek, en nu al mag hij de hoofdrol spelen in het nieuwste product van McDonald’s Duitsland. De Incredible Burger is gemaakt van soja- en tarwe-ingrediënten en kleurt, sist en ruikt als vlees. Nestlé introduceerde dit product als antwoord op de vegetarische opties van Impossible Foods en Beyond Meat.

Vegan assortiment

De aankondiging van dit nieuwe menu-item kom een aantal weken nadat Burger King naar buiten bracht dat ze een pilot doen met de Impossible Burger van Impossible Foods. In verschillende landen bestaan al  veganistische menukeuzes bij McDonald’s. Zo bracht de fastfoodketen onder andere de McVegan burger (Noorwegen), de McFalafel (Zweden) en het vegan Happy Meal (Engeland) op de markt. Ondertussen werkt McDonald’s aan een veganistische kipburger.

Tijdens het bereiden van de Big Vegan TS wordt de burger apart van de klassieke (vlees)hamburgers gebakken om contact met dierlijk vet te voorkomen. De burger is verder aangekleed met mosterd, ketchup, ui, tomaat en groente.

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?