Nestlé heeft plannen bekend gemaakt waarmee de foodmultinational in 2050 klimaatneutraal wil zijn. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf naar eigen zeggen het beleid aangepast naar de ambitie van het Parijsakkoord om de opwarming van de aarde onder de twee graden te houden. Nu committeert Nestlé zich aan de ambitie om de opwarming tot anderhalve graad te beperken

Zo wil het bedrijf onder meer dat fabrieken in 2050 volledig draaien op duurzame energie. Ook zal Nestlé zich naar eigen zeggen meer richten op producten met een gunstigere klimaatimpact, zoals plantaardig voedsel, en zal de multinational producten herformuleren als milieuvriendelijkere ingrediënten gebruikt kunnen worden. Daarnaast stimuleert Nestlé ook boeren en leveranciers om de CO2-uitstoot te beperken.

Business Ambition for 1.5°C

Nestlé heeft de intentie uitgesproken om voor de aankomende klimaattop van de VN de ‘Business Ambition for 1.5°C’ te tekenen. Samen met de tientallen andere multinationals die hier hun handtekening onder zetten belooft Nestlé zijn beleid in lijn te brengen met de ambitie om de opwarming tot anderhalve graad te beperken.

Onderzoeksinstituut verpakken

Gisteren opende Nestlé ook officieel diens nieuwe instituut voor verpakkingsonderzoek in Zwitserland. Daar gaan wetenschappers aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe verpakkingstechnologieën die de multinational moeten helpen met het bereiken van een ander gesteld doel: in 2025 moeten alle verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn. Het instituut zal zich onder meer richten op herbruikbare verpakkingen, gerecycled materiaal, papier met functionele barrières en biobased en composteerbare materialen.

Altijd op de hoogte blijven?