Nibb-it Happy Ones: vaker ‘ja’ zeggen

nibb-it_happyones

MAARSSEN - PepsiCo heeft nieuwe, meer verantwoorde chips ontwikkeld: Nibb-it Happy Ones. Hierdoor kunnen ouders wat vaker ‘ja’ zeggen, stelt het bedrijf. Ouders blijken dagelijks gemiddeld 27 keer ‘nee’ te moeten zeggen tegen hun kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Nibb-it Happy Ones, dat is gehouden naar aanleiding van de nieuwe campagne ‘Ja zeggen is leuker’. Deze campagne is gestart om de nieuwe verantwoorde chips onder de aandacht te brengen. Nibb-it Happy Ones bevatten 30 procent minder vet dan de gangbare andere zoutjes.

'Nee'

Ouders zeggen op een doordeweekse dag gemiddeld 27 keer ‘nee’ tegen hun kinderen, met name als deze iets doen wat ze niet mogen, zeuren of vragen om iets lekkers. Er wordt vooral ‘nee’ gezegd vanwege ‘het stellen van grenzen’ en ‘consequent willen zijn’. 6-jarigen krijgen per dag gemiddeld 31,5 keer ‘nee’ te horen, 8-jarigen 22 keer.

'Belonen'

36 procent van de ondervraagde ouders zou uiteindelijk vaker ‘ja’ willen zeggen tegen zijn of haar kind. De voornaamste reden om ’ja’ te zeggen is om een kind zo te belonen. Ook vindt 57 procent van de ouders dat vaker ‘ja’ zeggen een positieve invloed op de sfeer binnen het gezin heeft.

Het onderzoek is gehouden onder ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Aan het onderzoek deden 547 respondenten mee.

Lees ook:

Plus komt met Groentefriet (22 mei 2013)

Lay’s chips minder zout (22 april 2010)

Lees ook
Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Tijdens een medische opleiding is er niet voldoende aandacht voor voeding. Daardoor hebben (huis)artsen weinig mogelijkheden om hun patiënten adequate adviezen te geven over voedingsmiddelen en eetpatronen.

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Mensen willen best meer groente eten maar dan moeten zij wel verleid worden door een lekker klinkende naam. Alleen zeggen dat iets op basis van de voedingswaarden gezond is, blijkt niet voldoende om voor de gezonde optie te gaan.

Nestlé schakelt hulp in van ‘Raad van Kinderen’

Nestlé schakelt hulp in van ‘Raad van Kinderen’

Nestlé heeft de hulp ingeschakeld van een ‘Raad van Kinderen’. Deze Raad geeft Nestlé advies over wat het kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Recent kwam de Raad met adviezen, liet het voedingsmiddelenbedrijf afgelopen vrijdag weten via een persbericht.