Nibb-it Happy Ones: vaker ‘ja’ zeggen

nibb-it_happyones

MAARSSEN - PepsiCo heeft nieuwe, meer verantwoorde chips ontwikkeld: Nibb-it Happy Ones. Hierdoor kunnen ouders wat vaker ‘ja’ zeggen, stelt het bedrijf. Ouders blijken dagelijks gemiddeld 27 keer ‘nee’ te moeten zeggen tegen hun kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Nibb-it Happy Ones, dat is gehouden naar aanleiding van de nieuwe campagne ‘Ja zeggen is leuker’. Deze campagne is gestart om de nieuwe verantwoorde chips onder de aandacht te brengen. Nibb-it Happy Ones bevatten 30 procent minder vet dan de gangbare andere zoutjes.

'Nee'

Ouders zeggen op een doordeweekse dag gemiddeld 27 keer ‘nee’ tegen hun kinderen, met name als deze iets doen wat ze niet mogen, zeuren of vragen om iets lekkers. Er wordt vooral ‘nee’ gezegd vanwege ‘het stellen van grenzen’ en ‘consequent willen zijn’. 6-jarigen krijgen per dag gemiddeld 31,5 keer ‘nee’ te horen, 8-jarigen 22 keer.

'Belonen'

36 procent van de ondervraagde ouders zou uiteindelijk vaker ‘ja’ willen zeggen tegen zijn of haar kind. De voornaamste reden om ’ja’ te zeggen is om een kind zo te belonen. Ook vindt 57 procent van de ouders dat vaker ‘ja’ zeggen een positieve invloed op de sfeer binnen het gezin heeft.

Het onderzoek is gehouden onder ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Aan het onderzoek deden 547 respondenten mee.

Lees ook:

Plus komt met Groentefriet (22 mei 2013)

Lay’s chips minder zout (22 april 2010)

Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Onderzoek door de Engelse universiteit van Loughborough laat zien dat consumenten minder calorieën eten als er beweeglabels op de etiketten van voedingsmiddelen staan. Beweeglabels maken etiketten begrijpelijker en laten in een oogopslag zien hoeveel je moet bewegen om een blikje frisdrank of een reep chocolade te verbranden. Calorieën...