Nieuw assortiment smaakstoffen perzik

perzik

Aromaleverancier Sensient Flavors heeft de smaakprofielen van verschillende soorten perziken onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot een nieuw assortiment van vier smaakstoffen.

Gele perzik wordt gekarakteriseerd door de vlezige en sappige noten. Gele perzik heeft een smaakprofiel met een gebalanceerde zoet- en zuurheid. Witte perzik heeft subtiele bloemige noten. Deze smaak is vooral in trek in Azië maar de populariteit bij consumenten in Europa neemt toe.

De platte, wilde witte perzik heeft een fruitige en rijpe smaak met steenachtige noten, terwijl de gele nectarine een typische romige en bloemige gebalanceerde sappige smaak heeft met een lichte snoepachtige noot.

De smaakstoffen zijn bedoeld voor dranken met en zonder koolzuur en kunnen zowel in alcoholische als non-alcoholische dranken worden toegepast. “Perzik is onder consumenten één van de favoriete smaken. Het staat in de top-10 van populairste smaken van vruchtensappen, water met een smaakje en icetea. Voor icetea is het na citroen zelfs de tweede smaak”, legt Hans-Jürgen Sachs, general manager van Sensient Flavors Beverage Europe uit.

Lees ook
KitKat is een luxe cadeautje in Japan

KitKat is een luxe cadeautje in Japan

Voor het eerst in 25 jaar opent Nestlé een nieuwe KitKat-fabriek. De fabriek staat in Japan, het land met de op één na grootste KitKat-consumptie ter wereld. "Kitto Katso" betekent in het Japans "je zal zeker winnen" of "veel succes". Om die reden geven Japanners de reep graag als cadeautje. De Japanse KitKat is een andere dan de chocoladereep met wafelvulling...

Foodwatch: drinkpakjes voor kinderen zijn suikerbommen

Foodwatch: drinkpakjes voor kinderen zijn suikerbommen

Foodwatch heeft onderzoek gedaan naar drinkpakjes voor kinderen. Uit het onderzoek blijkt dat deze extreem zoet zijn. Bijna één op de vier drinkpakjes bevat meer suikers dan een glas Coca-Cola. Foodwatch onderzocht 194 drinkpakjes die de grote vijf supermarkten verkopen. Onder de 45 drinkpakjes met meer suikers dan Cola bevinden zich veel ‘vruchten’-drankjes...

Herinvriezen mag wél, maar het is oud nieuws

Herinvriezen mag wél, maar het is oud nieuws

Je haalt 's ochtends kip uit de vriezer om die alvast te ontdooien voor het avondeten, maar krijgt 's middags ineens zin om Chinees te halen. En die kip? Nóóit opnieuw invriezen, is velen van ons van huis uit aangeleerd. Maar dat is een mythe, als we de Amerikaanse voedselveiligheid- en inspectiedienst mogen geloven. Dat schrijven De Morgen en de Volkskrant....