Nieuw assortiment smaakstoffen perzik

perzik

Aromaleverancier Sensient Flavors heeft de smaakprofielen van verschillende soorten perziken onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot een nieuw assortiment van vier smaakstoffen.

Gele perzik wordt gekarakteriseerd door de vlezige en sappige noten. Gele perzik heeft een smaakprofiel met een gebalanceerde zoet- en zuurheid. Witte perzik heeft subtiele bloemige noten. Deze smaak is vooral in trek in Azië maar de populariteit bij consumenten in Europa neemt toe.

De platte, wilde witte perzik heeft een fruitige en rijpe smaak met steenachtige noten, terwijl de gele nectarine een typische romige en bloemige gebalanceerde sappige smaak heeft met een lichte snoepachtige noot.

De smaakstoffen zijn bedoeld voor dranken met en zonder koolzuur en kunnen zowel in alcoholische als non-alcoholische dranken worden toegepast. “Perzik is onder consumenten één van de favoriete smaken. Het staat in de top-10 van populairste smaken van vruchtensappen, water met een smaakje en icetea. Voor icetea is het na citroen zelfs de tweede smaak”, legt Hans-Jürgen Sachs, general manager van Sensient Flavors Beverage Europe uit.

Lees ook
Vruchtendranken en nectars in webshops supermarkten in categorie 'sap'

Vruchtendranken en nectars in webshops supermarkten in categorie 'sap'

De supermarktketens Jumbo, Albert Heijn en Plus verkochten in hun webshop vruchtendranken en nectars onder de categorie 'sap'. Deze dranken voldoen niet aan de wettelijke definitie van sap. Foodwatch Foodwatch vindt dit misleidend en diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie. Deze klacht is in eerste instantie niet gehonoreerd. Foodwatch gaat...

Essensor: ‘Smaak is een vak’

Essensor: ‘Smaak is een vak’

Bij foodfabrikanten gaat in het traject van smaak naar eindproduct nogal eens wat mis. Dan gaan wat mensen bij elkaar zitten om te proeven. Maar dat is geen meten maar eten. Ze missen waar smaakonderzoek daadwerkelijk om draait. Dat zegt Wim Vaessen van Essensor in het februarinummer van vakblad EVMI. Volgens hem wordt nog wel eens beweerd dat foodfabrikanten...

Heks’nkaas verliest van Witte Wievenkaas

Heks’nkaas verliest van Witte Wievenkaas

Witte Wievenkaas maakt géén inbreuk op het auteursrecht van de smaak van Heks’nkaas. Levola (producent van Heks’nkaas) heeft de rechtszaak verloren die het bedrijf had aangespannen tegen Smilde Foods (producent van Witte Wievenkaas). Levola wilde een uitspraak van de rechter op basis van auteursrecht. Kan een smaak auteursrechtelijk worden beschermd?...