HAS green academy organiseert Workshop Plantaardige eiwitten

HAS Green academy persfoto

HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

Het is niet haalbaar om al dit voedsel te produceren met de huidige balans tussen plantaardige en dierlijke eiwitten. Daarom moet er niet alleen meer voedsel geproduceerd worden, maar moet er ook een verschuiving optreden van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

HAS green academy doet als partner in the Green Protein Alliance en vanuit het lectoraat “Eiwittransitie in voeding” van Dr. iIr. Renske Janssen praktijkonderzoek naar de eiwittransitie. Door het lectoraat is kennis verzameld en ontwikkeld die tijdens de workshop wordt gedeeld. De workshop Plantaardige Eiwitten is interessant voor iedereen die te maken heeft met de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten in producten zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers.

Meer weten? Kijk op de website van HAS. 

Bron: HAS green academy

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De onderwijsinstelling ondertekende op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge met project Get Saucy

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge met project Get Saucy

Silke van Helvoirt, student Food Innovation bij HAS green academy, heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt...

Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland

Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland

Boeren die op grote schaal plantaardige eiwitten telen en consumenten die twee keer zoveel peulvruchten eten lijkt iets voor de verre toekomst, maar het is haalbaar binnen zes jaar. Dit stellen Wageningen Universiteit & Research, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie, Larive International...