Nieuw JSY5000-H ventiel van SMC voor toepassing in de voedingsmiddelenproductie

SMC JSY5000-H ventieleiland

SMC heeft een nieuw ventieleiland JSY5000-H ontworpen voor toepassing in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het nieuwe Het IP69K-ventiel heeft een clean design dat bestand is tegen regelmatig reinigen. Het ventiel onderscheidt zich door een hoog debiet, een laag stroomverbruik en IO-Link point-to-point communicatie voor een optimale regeling in productielijnen.

In apparatuur voor levensmiddelen en dranken worden diverse eisen gesteld aan het gebruik van componenten, zoals pneumatische ventielen. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld IP69K-beschermingsgraad, veilige materialen en een clean design met een glad oppervlak om de ophoping van vuilresten en schoonmaakmiddelen te vermijden. Moderne voedings- en drankenproducenten moeten ook aan prestatie-eisen voldoen om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Zo verhoogt een ventiel met een hoog debiet het aantal cycli, terwijl een laag stroomverbruik de energiekosten doet afnemen.

Veel toepassingen

De JSY5000-H levert een stroomverbruik van slechts 0,1 W (dankzij een energiebesparingscircuit) en heeft ook een hoog debiet van 1.600 Nl/min. Tegelijkertijd is een licht en compact formaat gerealiseerd. Deze combinatie is bijzonder, omdat veel ventielen met een hoog debiet ook veel energie en ruimte vergen – beide zijn pijnpunten voor voedings- en drankenproducenten.

Daarnaast maakt de JSY5000-H het mogelijk om het controle- en prestatieniveau van de toepassing te verbeteren, dankzij IO-Link point-to-point communicatie die besparingen oplevert door een kortere installatie- en insteltijd en minder bedrading, connectoren en randapparatuur. IO-Link-communicatie biedt toegang tot de numerieke waarden in het ventiel en regeling op afstand van industriële netwerken.

Het JSY5000-H ventieleiland is direct toe te passen in de open productieruimte. De serie is ook verkrijgbaar als enkel ventiel. Daarmee kan de JSY5000-H flexibel worden ingezet voor elke toepassing in de voedselverwerkende industrie. De metalen onderdelen zijn van roestvast staal 316, waardoor ze corrosiebestendig zijn.

Bron: SMC

Meer over
Lees ook
PTC, PDSVISION en Electrolux Professional werken aan digitaal transformatieproject

PTC, PDSVISION en Electrolux Professional werken aan digitaal transformatieproject

PTC en PDSVISION hebben een partnerschap gesloten voor digitale transformatie met Electrolux Professional, de Zweedse fabrikant van professionele keuken- en wasapparatuur.

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Interroll introduceert de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT), die geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maakt en de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk vermindert. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.

Rens Automation gaat verder als Rens Bakery Solutions

Rens Automation gaat verder als Rens Bakery Solutions

Rens Automation gaat verder onder een nieuwe naam: Rens Bakery Solutions. Dit jaar viert het bedrijf zijn vijfjarig jubileum met een nieuw pand en een nieuwe naam. Ook lanceert het bedrijf gelijktijdig een nieuwe uitstraling en website.