Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Foto: Novish

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Paul den Dulk en Katja Busser zijn de oprichters van Novish. Samen hebben ze 75 jaar ervaring binnen de internationale levensmiddelindustrie. Met dit nieuwe bedrijf richten ze zich op consumenten die vegan, vegetarisch of flexitarisch zijn. Het bedrijf doet zowel de ontwikkeling, als de productie en verkoop van de plantaardige vis. De producten bestaan allemaal uit natuurlijke ingrediënten. Ook wordt er geen soja gebruikt. De plantaardige vis wordt verkocht in een koelvers- of een diepvriesverpakking.

De eerste lichting producten zullen op de Horecava-beurs worden gepresenteerd, die plaatsvindt van 13 tot 16 januari in Amsterdam . Het eerste assortiment zal bestaan uit visnuggets, viscakes en tuna steaks. Vanaf februari 2020 worden de producten verkocht.

Lees ook
Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

FN Global Meat neemt plantaardige burger op in assortiment

FN Global Meat neemt plantaardige burger op in assortiment

De Nederlandse vleesimporteur FN Global Meat neemt de Revoltion Burger op in het assortiment. Deze plantaardige burgers wordt gemaakt bij Marfrig in Brazilië.

Microalgen lijken waardevolle bron omega-3-vetzuren

Microalgen lijken waardevolle bron omega-3-vetzuren

Duitse wetenschappers vergeleken verschillende wijzen van microalgen-productie met gekweekte en gevangen vis. De vergelijking richtte zich op voedingswaarde en duurzaamheidsaspecten zoals uitstoot van CO2. Zij concludeerden dat microalgen op de meeste gebieden vergelijkbaar of iets beter presteerden dan vis.