Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Foto: Novish

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Paul den Dulk en Katja Busser zijn de oprichters van Novish. Samen hebben ze 75 jaar ervaring binnen de internationale levensmiddelindustrie. Met dit nieuwe bedrijf richten ze zich op consumenten die vegan, vegetarisch of flexitarisch zijn. Het bedrijf doet zowel de ontwikkeling, als de productie en verkoop van de plantaardige vis. De producten bestaan allemaal uit natuurlijke ingrediënten. Ook wordt er geen soja gebruikt. De plantaardige vis wordt verkocht in een koelvers- of een diepvriesverpakking.

De eerste lichting producten zullen op de Horecava-beurs worden gepresenteerd, die plaatsvindt van 13 tot 16 januari in Amsterdam . Het eerste assortiment zal bestaan uit visnuggets, viscakes en tuna steaks. Vanaf februari 2020 worden de producten verkocht.

Lees ook
Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

De vleesvervangers van de Britse producent Meatless Farm moeten in de schappen van de Nederlandse supermarkten komen te liggen. Het bedrijf haalde eind 2020 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Column: Smaakmaker

Column: Smaakmaker

Auteur: Iwona Brederveld, global product manager Exter Na een periode van afwezigheid, is Exter, het Oernederlandse bedrijf en mede-oprichter van het netwerk IFFI, weer terug in de gelederen. In de afgelopen periode hebben we nog eens extra kunnen zien wat de meerwaarde van netwerken is voor de samenwerking met andere leden. Bij IFFI worden workshops...

Nieuw product IntelligentFood verkleint vis-afvalstroom

Nieuw product IntelligentFood verkleint vis-afvalstroom

In de week van de circulaire economie presenteert IntelligentFood haar nieuwste product: olijfolie met makreel- en palingessence. De duurzame olie wordt gedeeltelijk gemaakt van visreststromen.