Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Foto: Novish

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Paul den Dulk en Katja Busser zijn de oprichters van Novish. Samen hebben ze 75 jaar ervaring binnen de internationale levensmiddelindustrie. Met dit nieuwe bedrijf richten ze zich op consumenten die vegan, vegetarisch of flexitarisch zijn. Het bedrijf doet zowel de ontwikkeling, als de productie en verkoop van de plantaardige vis. De producten bestaan allemaal uit natuurlijke ingrediënten. Ook wordt er geen soja gebruikt. De plantaardige vis wordt verkocht in een koelvers- of een diepvriesverpakking.

De eerste lichting producten zullen op de Horecava-beurs worden gepresenteerd, die plaatsvindt van 13 tot 16 januari in Amsterdam . Het eerste assortiment zal bestaan uit visnuggets, viscakes en tuna steaks. Vanaf februari 2020 worden de producten verkocht.

Lees ook
Rivierkreeft: exoot uit de sloot

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

De rode Amerikaanse rivierkreeft verspreidt zich in hoog tempo over de Nederlandse wateren. Deze exoot mag niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.

Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

De verkoop van vleesvervangers groeit razendsnel, en steeds meer vleesproducenten proberen een graantje mee te pikken van deze nieuwe markt. Ook vleesgigant Vion komt nu met een plantaardig merk: ME-AT. De flexitariër: het is een nieuwe diersoort in consumentenland waar de grote vleesbedrijven wel een hapje van lusten. Zeker nu is gebleken dat...

Branden voor soja

Branden voor soja

De markt voor vleesvervangers en andere plantaardige producten groeit enorm. Een groeiende groep mensen wil blijkbaar best wat minder vlees eten als dat hun het gevoel geeft dat ze wat voor de planeet doen. Maar de toenemende aandacht voor vegan zorgt ook voor wat terugslag van stugge vleeseters die zich helemaal niet schuldig willen voelen over hun...