Nieuwe campagne 'Kip in Nederland' van start

Kippen_pixabay

Foto: Pixabay

De Europese pluimveesector is gestart met de nieuwe campagne 'This is our poultry' om kip van Europese oorsprong te promoten. In Nederland gebeurt dit onder de noemer 'Kip in Nederland'. 

De Nederlandse vereniging van pluimvee producerende bedrijven (Nepluvi) heeft de campagne in Nederland opgezet. De campagne laat zien hoe kip wordt geproduceerd en de ontwikkelingen binnen de sector. Dit gebeurt door middel van radiospotjes, social mediaposts en de promotie van producten en recepten door vloggers en bloggers. 

“Dit vloeit voort uit de oproep van landbouwminister Carola Schouten, die constateert dat er bij consumenten een groeiende vraag naar achtergrondinformatie is. De Europese commissie staat er hetzelfde in. Daarom hebben we in 2019 een aanvraag gedaan voor een promotieproject, waarmee we het verhaal achter Kip in Nederland nog krachtiger kunnen uitdragen”, zegt beleidsmedewerker Robin de Bruine van Nepluvi op Pluimvee Actueel.

Bij de campagne Kip in Nederland hoort ook een website. Hier vinden bezoekers achtergrondinformatie en nieuws uit de sector.

Bron: Pluimvee Actueel / Kip in Nederland

Lees ook
Campagne ‘goede koffie’ maakt bedrijven bewust van belang duurzame koffie op werkvloer

Campagne ‘goede koffie’ maakt bedrijven bewust van belang duurzame koffie op werkvloer

MVO Nederland, Fairtrade Nederland en Solidaridad lanceren Goede Koffie, een campagne die bedrijven bewust maakt van het belang van duurzame koffie met een eerlijke prijs op de werkvloer. Alleen als koffieboeren een goede prijs krijgen kunnen ze investeren in de toekomst en onduurzame praktijken zoals kinderarbeid voorkomen. De campagne richt zich specifiek...

Energie-intensieve branches luiden de noodklok met campagne ‘Laat het ons blijven maken’

Energie-intensieve branches luiden de noodklok met campagne ‘Laat het ons blijven maken’

Via de gezamenlijke campagne #laathetonsblijvenmaken luiden 17 energie-intensieve branches de noodklok en roepen zij de politiek op om op korte termijn hun ondernemers tijdelijk tegemoet te komen.

Gert-Jan Oplaat President van EU pluimveeorganisatie AVEC

Gert-Jan Oplaat President van EU pluimveeorganisatie AVEC

NEPLUVI-voorzitter Gert-Jan Oplaat is officieel President van de Europese pluimveeorganisatie AVEC. De benoeming vond plaats op 9 september 2022 tijdens de jaarlijkse General Assembly van de AVEC in Riga.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren