Nieuwe campagne 'Kip in Nederland' van start

Kippen_pixabay

Foto: Pixabay

De Europese pluimveesector is gestart met de nieuwe campagne 'This is our poultry' om kip van Europese oorsprong te promoten. In Nederland gebeurt dit onder de noemer 'Kip in Nederland'. 

De Nederlandse vereniging van pluimvee producerende bedrijven (Nepluvi) heeft de campagne in Nederland opgezet. De campagne laat zien hoe kip wordt geproduceerd en de ontwikkelingen binnen de sector. Dit gebeurt door middel van radiospotjes, social mediaposts en de promotie van producten en recepten door vloggers en bloggers. 

“Dit vloeit voort uit de oproep van landbouwminister Carola Schouten, die constateert dat er bij consumenten een groeiende vraag naar achtergrondinformatie is. De Europese commissie staat er hetzelfde in. Daarom hebben we in 2019 een aanvraag gedaan voor een promotieproject, waarmee we het verhaal achter Kip in Nederland nog krachtiger kunnen uitdragen”, zegt beleidsmedewerker Robin de Bruine van Nepluvi op Pluimvee Actueel.

Bij de campagne Kip in Nederland hoort ook een website. Hier vinden bezoekers achtergrondinformatie en nieuws uit de sector.

Bron: Pluimvee Actueel / Kip in Nederland

Lees ook
Aldi stapt in 2023 over op Beter leven kip

Aldi stapt in 2023 over op Beter leven kip

Aldi stapt over op kip met het Beter leven keurmerk. Vanaf 2023 hebben alle verse kipproducten in de schappen minimaal één Beter Leven-ster. Dit geldt eind 2021 al voor alle kipvleeswaren. De supermarktketen is de vijfde die deze stap zet. Eerder maakten Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus al bekend over te stappen op kip met het Beter leven-keurmerk.  Dierenwelzijn...

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.

PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

Na Albert Heijn, Lidl en Jumbo stapt ook PLUS over op kip met het Beter Leven keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen bij PLUS minimaal één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier.