Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

11 januari 2021

Vanaf 1 mei 2021 betreedt Hans Janssen (zie kopfoto) de positie van Chief Financial Officer bij FrieslandCampina. Janssen neemt het stokje over van Jaska de Bakker.

De Bakker (foto hieronder) startte in januari 2017 bij Campina als financieel directeur voor de Business Group Consumer Products Asia in Singapore. Begin 2018 kwam ze naar Amersfoort, waar ze de positie van CFO betrad. Nu verlaat ze het zuivelbedrijf om zich te richten op het vervullen van een aantal commissariaten. Frans Keurentjes, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt in het persbericht van FrieslandCampina: "Jaska heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van onze strategie en de transformatie van FrieslandCampina in een nog meer toekomstbestendig bedrijf. Ze heeft ook sterke Financiële en IT-disciplines gebouwd, digitale transformatie en data-analyse aangejaagd en daarmee een cultuur van transparantie en op feiten gebaseerde besluitvorming gecreëerd." 

campina cfo

Janssen begon zijn carrière bij Unilever, was negen jaar lang CFO bij zorgbedrijf Mediq en sinds 2017 vervulde hij de functie van CFO bij bouw- en infrastructuurbedrijf Heijmans. Keurentjes: "We kijken ernaar uit om samen met [Hans Janssen] aan de volgende fase van de transformatie van de onderneming te werken. Hans heeft met veel succes in complexe en uitdagende omgevingen gewerkt en brengt uitgebreide, internationale ervaring met zich mee naar FrieslandCampina.”

Altijd op de hoogte blijven?