Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

2 juni 2022 Redactie Food

Interroll introduceert de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT), die geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maakt en de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk vermindert. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.

De nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) werd ontwikkeld na uitgebreid onderzoek onder internationale klanten en gebruikers in de voedingsindustrie en volgens de principes van hygiënisch productontwerp.

Het modulaire product heeft een robuust en open ontwerp dat zeer eenvoudig te reinigen is en kan zonder extra sensortechnologie worden geïnstalleerd als een stand-alone oplossing tussen de upstream snijmachines en de downstream transportbanden, waarbij alleen een netaansluiting voor de geïntegreerde trommelmotor nodig is. Afhankelijk van de vereisten wordt vleugel- of borstvlees getransporteerd in roestvaststalen zeefkorven die, in plaats van glijgoten, het vlees apart opnemen in een cirkelvormige oneindige lus om het vervolgens op een bestaande transportband te deponeren.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Hele procesketen identificeerbaar

De scheiding van de getransporteerde goederen levert een voordeel op ten opzichte van traditionele glijgoten: in plaats van de filets of vleugels in deze processtap van stukgoederen om te zetten in bulkgoederen, zorgt de UHT ervoor dat ze over de hele procesketen identificeerbaar blijven – bijvoorbeeld door middel van geschikte sensortechnologie in combinatie met goederenbeheersystemen.

"Het daarna verpakte eindproduct, zoals de filet, wordt dan met de bijpassende oplossingen van onze klanten toegewezen aan het oorspronkelijke product. Dit is een belangrijke voorwaarde om kwaliteitscontrole te kunnen uitvoeren in de hele toeleverings- en verwerkingsketen in de hygiënische omgeving", aldus Dr. Stephan Kronholz, die bij Interroll verantwoordelijk is voor nieuwe hygiënische platformoplossingen.

Lager percentage kiembelasting

Metingen bij testklanten hebben meetbaar aangetoond dat het aantal vleesdeeltjes dat doorgaans in de goederenstroom terechtkomt, met 85-90 procent wordt verminderd en dat de kiembelasting van de verwerkte vleesproducten tot 60 procent lager is dan bij tot nu toe gebruikelijke methoden.

De transportmodule, die nu op de markt is gebracht, is ontworpen door de technici van Interroll Innovation GmbH. De UHT wordt geproduceerd in de Interroll vestiging in Hückelhoven-Baal, Duitsland.

Van 14 tot 19 mei 2022 is Interroll als exposant present op de IFFA vakbeurs in Frankfurt a. M. in hal 9, stand D75.

Altijd op de hoogte blijven?