Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

14 september 2022 Redactie Vleesmagazine

Leon Cuypers is de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van de Business Unit Pork. Hij vervult deze functie sinds 1 september. Hij werkte daarvoor als Director Business Development bij Vion.

“Ik ben trots op deze nieuwe functie en zie het als een uitdaging" zegt Cuypers. "De Business Unit Pork is gebouwd op een stevige fundering: een sterk team, moderne productiefaciliteiten en een heldere koers. Ik ben me zeer bewust van de uitdagingen waar we als sector voor staan. Ik ben er vooral van overtuigd dat we samen een duurzame toekomst zullen creëren.”

Carrière Cuypers

Cuypers werkt sinds 2015 bij Vion en bekleedde diverse leidinggevende functies die hem hebben voorbereid op zijn rol als COO. Naast uitgebreide kennis van de varkensvleesindustrie kenmerkt zijn loopbaan zich door flexibiliteit en een voortdurende gedrevenheid naar vooruitgang. Zijn eerdere functies waren Director Business Development, directeur van de noordelijke Pork-vestigingen van Vion en Director Supply Chain. Cuypers heeft een diploma chemische technologie en een bewezen staat van dienst in algemeen management, productie, toeleveringsketen en procesoptimalisatie bij bedrijven als AkzoNobel, Bolletje, DFE Pharma en VolkerWessels. Hij is een ondernemend leider die bouwt aan een sterk netwerk en inspireert met toekomstvisie en betrokkenheid.

Ronald Lotgerink, CEO Vion: “Leon heeft in diverse functies ruime ervaring opgedaan binnen Vion. Zijn huidige rol als Director Business Development voor onze Business Unit Pork maakt hem tot een uitstekende opvolger die de business en de processen goed kent. Ik ben blij hem te mogen verwelkomen als lid van ons Executive Committee.”

Vion

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en met verkoopondersteunende en vertegenwoordigingskantoren in 16 landen. In 2021 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 4,6 miljard.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?