Nieuwe frisdrankfles van papier-plastic mix

Coca Cola papieren fles prototype

Coca-Cola presenteert het eerste prototype van een papieren fles voor frisdrank.

Het model heeft een papieren buitenlaag. Andere onderdelen - de binnenlaag en de dop - zijn nog wel van plastic, gerecycled weliswaar. In deze video toont Stijn Franssen, EMEA R&D packaging innovation manager bij Coco-Cola, het prototype. In het nieuwsbericht van het bedrijf licht hij doe: 'Onze toekomstdroom is het creëren van een papieren fles die gerecycled kan worden zoals alle papier. De volgende stap is een oplossing vinden voor het maken van een fles zonder de plastic binnenlaag.'

Het ontwikkelingsteam test de prototypes bijvoorbeeld in de koelkast, let op de sterkte van de flessen en de veiligheids- en kwaliteitsnormen van voedselverpakkingen en denkt na over hoe consumenten op de papieren fles zullen reageren.

De ontwikkeling gebeurt binnen de Paboco Pioneer Community, een pioniersgemeenschap waar ook Carlsberg, Absolut en L'Oreal bij betrokken zijn. Paboco staat voor 'paper bottle company'. Het project is onderdeel van Coco-Cola's doel om uiterlijk in 2030 voor ieder verkocht blikje of flesje een leeg exemplaar in te zamelen en te recyclen. Daarnaast wil de firma het gebruik van nieuwe verpakkingsmaterialen terugdringen en uiteindelijk uitsluitend 100% recyclebaar materiaal gebruiken.

Lees ook
Deksels!

Deksels!

Tijdrovende klussen die niet overlopen van aantrekkelijkheid kun je maar het beste automatiseren. En dan is het prettig als je die automatisering zo kunt uitvoeren dat je hem simpel kunt aanpassen aan verschillende situaties. En nog idealer? Je kunt hem inpassen in een bestaande situatie. Bij Koppert Cress zocht men naar een geautomatiseerde handling...

Skillpack viert 20e verjaardag

Skillpack viert 20e verjaardag

Verpakkingspecialist Skillpack viert zijn 20 jarig bestaan. "De grote zwarte pakken maakten plaats voor vlotte chino’s met een casual colbert", schrijft Skillpack in een uitgebreide terugblik op de afgelopen twee decennia.

Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Een samenwerking tussen autoriteiten van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Zwitserland moet de uitrol van voedingslabel Nutri-Score in goede banen leiden. Er zijn een Stuurgroep en Wetenschappelijk comité opgericht.