Nieuwe frisdrankfles van papier-plastic mix

Coca Cola papieren fles prototype

Coca-Cola presenteert het eerste prototype van een papieren fles voor frisdrank.

Het model heeft een papieren buitenlaag. Andere onderdelen - de binnenlaag en de dop - zijn nog wel van plastic, gerecycled weliswaar. In deze video toont Stijn Franssen, EMEA R&D packaging innovation manager bij Coco-Cola, het prototype. In het nieuwsbericht van het bedrijf licht hij doe: 'Onze toekomstdroom is het creëren van een papieren fles die gerecycled kan worden zoals alle papier. De volgende stap is een oplossing vinden voor het maken van een fles zonder de plastic binnenlaag.'

Het ontwikkelingsteam test de prototypes bijvoorbeeld in de koelkast, let op de sterkte van de flessen en de veiligheids- en kwaliteitsnormen van voedselverpakkingen en denkt na over hoe consumenten op de papieren fles zullen reageren.

De ontwikkeling gebeurt binnen de Paboco Pioneer Community, een pioniersgemeenschap waar ook Carlsberg, Absolut en L'Oreal bij betrokken zijn. Paboco staat voor 'paper bottle company'. Het project is onderdeel van Coco-Cola's doel om uiterlijk in 2030 voor ieder verkocht blikje of flesje een leeg exemplaar in te zamelen en te recyclen. Daarnaast wil de firma het gebruik van nieuwe verpakkingsmaterialen terugdringen en uiteindelijk uitsluitend 100% recyclebaar materiaal gebruiken.

Lees ook
Empack 2021 verschuift naar september 2021

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Verpakkingsbeurs Empack is verplaatst naar 8 en 9 september 2021. De vakbeurs stond gepland gepland voor 31 maart en 1 april 2021, maar organisator Easyfairs heeft vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus besloten om de beurs te verschuiven.

KIDV en KVK starten innovatief verpakken-uitdaging

KIDV en KVK starten innovatief verpakken-uitdaging

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Kamer van Koophandel (KVK) starten de Business Challenge Innovatief Verpakken. Deelnemers dienen een verpakkingschallenge vanuit een bedrijf in, waarna ze in contact kunnen komen met partijen die oplossingen bieden.

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

Binnenkort bestaan alle PET-flessen die FrieslandCampina maakt uit volledig gerecycled materiaal (rPET). Daarnaast krijgt het etiket een door de Research & Development-afdeling ontwikkelde 'ritssluiting', zodat je deze eenvoudiger kan verwijderen.