Nieuwe frisdrankfles van papier-plastic mix

Coca Cola papieren fles prototype

Coca-Cola presenteert het eerste prototype van een papieren fles voor frisdrank.

Het model heeft een papieren buitenlaag. Andere onderdelen - de binnenlaag en de dop - zijn nog wel van plastic, gerecycled weliswaar. In deze video toont Stijn Franssen, EMEA R&D packaging innovation manager bij Coco-Cola, het prototype. In het nieuwsbericht van het bedrijf licht hij doe: 'Onze toekomstdroom is het creëren van een papieren fles die gerecycled kan worden zoals alle papier. De volgende stap is een oplossing vinden voor het maken van een fles zonder de plastic binnenlaag.'

Het ontwikkelingsteam test de prototypes bijvoorbeeld in de koelkast, let op de sterkte van de flessen en de veiligheids- en kwaliteitsnormen van voedselverpakkingen en denkt na over hoe consumenten op de papieren fles zullen reageren.

De ontwikkeling gebeurt binnen de Paboco Pioneer Community, een pioniersgemeenschap waar ook Carlsberg, Absolut en L'Oreal bij betrokken zijn. Paboco staat voor 'paper bottle company'. Het project is onderdeel van Coco-Cola's doel om uiterlijk in 2030 voor ieder verkocht blikje of flesje een leeg exemplaar in te zamelen en te recyclen. Daarnaast wil de firma het gebruik van nieuwe verpakkingsmaterialen terugdringen en uiteindelijk uitsluitend 100% recyclebaar materiaal gebruiken.

Lees ook
Nieuwe datum Packaging Innovations 2021

Nieuwe datum Packaging Innovations 2021

Beursorganisator Easyfairs heeft een nieuwe datum voor Packaging Innovations. De verpakkingsbeurs vindt plaats op 17 en 18 november 2021 bij Taets Amsterdam. Eerder moest de organisatie vanwege de coronamaatregelen de editie van 2020 cancellen.

Lees nu de EVMI Verpakkingsspecial 2020 online

Lees nu de EVMI Verpakkingsspecial 2020 online

De verpakkingsindustrie is volop in beweging. Je leest er alles over in de EVMI Verpakkingsspecial 2020. Deze special is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Plastic: vloek én zegen

Plastic: vloek én zegen

  Plastic: vloek én zegen André Heeres is chemicus en lector biobased chemie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij houdt zich bezig met plastic en biogrondstoffen, zoals hooi. Zo zoekt hij naar biobased alternatieven voor bijvoorbeeld PET en kijkt hij naar de mogelijkheden om plastics te recyclen en upcyclen. Hij pleit voor hoogwaardiger...