Nieuwe glaslijn Coca-Cola Dongen

Coca-Cola Enterprises heeft in Dongen een nieuwe glaslijn in gebruik genomen. Deze integreert een sorteerlijn volledig met een productielijn. Het bedrijf investeerde 10 miljoen euro in de lijn en de daarbij horende verbouwingen en aanpassingen.

De nieuwe glaslijn, in de fabriek in Dongen, kan ruim 55.000 glazen flessen per uur wassen en vullen. Dat zijn er ruim 20.000 meer dan voorheen. Ook wordt minder water en energie gebruikt. De lijn wordt verder volledig aangestuurd door een computersysteem.

De flessen worden in kratten op pallets afgeleverd. Nadat de kratten zijn afgestapeld en de flessen zijn uitgepakt, worden de verschillende flesmaten gesorteerd, gereinigd en op onvolkomenheden gecontroleerd.

Minder water

De flessenspoelmachine kan flessen reinigen met 50 procent minder water. En omdat de machine een systeem voor warmteterugwinning heeft, wordt zo’n 30 procent minder energie in de vorm van stoom gebruikt.

Na reinigen en vullen worden de flessen voorzien van een etiket en een productiecode, waarna ze in een schone krat worden ingepakt. De volle kratten worden opnieuw gecontroleerd, op pallets gestapeld en zijn dan klaar voor transport naar de klant.

De introductie van de nieuwe glaslijn volgt op de recente lancering van de nieuwe repacklijn.

Lees ook:

 
Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Plastic Pact NL heeft een nieuwe operationeel directeur. Sinds 1 juli vervult Carlijn Röell deze rol. Samen met de aangesloten bedrijven en organisaties gaat zij zich inzetten voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland.