Nieuwe glaslijn Coca-Cola Dongen

evmi-cocacola-glaslijn

Coca-Cola Enterprises heeft in Dongen een nieuwe glaslijn in gebruik genomen. Deze integreert een sorteerlijn volledig met een productielijn. Het bedrijf investeerde 10 miljoen euro in de lijn en de daarbij horende verbouwingen en aanpassingen.

De nieuwe glaslijn, in de fabriek in Dongen, kan ruim 55.000 glazen flessen per uur wassen en vullen. Dat zijn er ruim 20.000 meer dan voorheen. Ook wordt minder water en energie gebruikt. De lijn wordt verder volledig aangestuurd door een computersysteem.

De flessen worden in kratten op pallets afgeleverd. Nadat de kratten zijn afgestapeld en de flessen zijn uitgepakt, worden de verschillende flesmaten gesorteerd, gereinigd en op onvolkomenheden gecontroleerd.

Minder water

De flessenspoelmachine kan flessen reinigen met 50 procent minder water. En omdat de machine een systeem voor warmteterugwinning heeft, wordt zo’n 30 procent minder energie in de vorm van stoom gebruikt.

Na reinigen en vullen worden de flessen voorzien van een etiket en een productiecode, waarna ze in een schone krat worden ingepakt. De volle kratten worden opnieuw gecontroleerd, op pallets gestapeld en zijn dan klaar voor transport naar de klant.

De introductie van de nieuwe glaslijn volgt op de recente lancering van de nieuwe repacklijn.

Lees ook:

 
Lees ook
Upfield merken krijgen CO2-informatie op het etiket

Upfield merken krijgen CO2-informatie op het etiket

Verschillende merken van Upfield, zoals Flora, Becel en ProActiv krijgen eind 2021 informatie over de CO2-voetafdruk op het etiket. Het bedrijf denkt dat meer consumenten voor hun producten kiezen als ze meer informatie tot hun beschikking hebben. Upfield roept branchegenoten op om het initiatief te volgen.

RIVM: nog onduidelijk of verbod op frisdrank-aanbiedingen zou werken

RIVM: nog onduidelijk of verbod op frisdrank-aanbiedingen zou werken

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de effectiviteit van een verbod op kortingsacties op suikerhoudende dranken. Dat is de voornaamste bevinding van een literatuuronderzoek dat de RIVM in opdracht van de overheid uitvoerde. Wel blijkt uit onderzoek dat zulke aanbiedingen vooral op ongezonde producten voorkomen, en dat ze effectief zijn in het...

Vooruit naar vroeger met fris in glas bij SPAR

Vooruit naar vroeger met fris in glas bij SPAR

Internationale supermarktketen SPAR verkoopt in Oostenrijk zijn 5 populairste huismerk dranken in herbruikbare glazen flessen van 1 liter. SPAR ziet deze verandering als een logische stap naar een meer circulaire economie.