Nieuwe glaslijn Coca-Cola Dongen

Coca-Cola Enterprises heeft in Dongen een nieuwe glaslijn in gebruik genomen. Deze integreert een sorteerlijn volledig met een productielijn. Het bedrijf investeerde 10 miljoen euro in de lijn en de daarbij horende verbouwingen en aanpassingen.

De nieuwe glaslijn, in de fabriek in Dongen, kan ruim 55.000 glazen flessen per uur wassen en vullen. Dat zijn er ruim 20.000 meer dan voorheen. Ook wordt minder water en energie gebruikt. De lijn wordt verder volledig aangestuurd door een computersysteem.

De flessen worden in kratten op pallets afgeleverd. Nadat de kratten zijn afgestapeld en de flessen zijn uitgepakt, worden de verschillende flesmaten gesorteerd, gereinigd en op onvolkomenheden gecontroleerd.

Minder water

De flessenspoelmachine kan flessen reinigen met 50 procent minder water. En omdat de machine een systeem voor warmteterugwinning heeft, wordt zo’n 30 procent minder energie in de vorm van stoom gebruikt.

Na reinigen en vullen worden de flessen voorzien van een etiket en een productiecode, waarna ze in een schone krat worden ingepakt. De volle kratten worden opnieuw gecontroleerd, op pallets gestapeld en zijn dan klaar voor transport naar de klant.

De introductie van de nieuwe glaslijn volgt op de recente lancering van de nieuwe repacklijn.

Lees ook:

 
Lees ook
Coca-Cola betreedt hard selzer-markt

Coca-Cola betreedt hard selzer-markt

Steeds meer drankenmerken lanceren een eigen hard seltzer. Ook Coca-Cola sluit zich hierbij aan. De frisdrankengigant introduceerde Topo Chico Hard Seltzer in september al op de Latijns-Amerikaanse markt. Nu volgen verschillende Europese landen, waaronder Nederland.

Winnaars NL Packaging Awards 2020 bekend

Winnaars NL Packaging Awards 2020 bekend

De winnaars van van de NL Packaging Awards zijn bekend. Vandaag, op 12 november, maakte de organisatie online alle winnaars bekend. Onder andere de Jumbo Zuivel pakken, de Heineken Cans en de EcoCoolBox van Bunzl vielen in de prijzen.

Waterpompen besparen 800.000 m3 gas in Nederlandse kaasfabriek

Waterpompen besparen 800.000 m3 gas in Nederlandse kaasfabriek

Sabroe Product Benelux installeerde een warmtepomp gecombineerd met waterkoeler in de nieuwe kaasfabriek van Rouveen Kaasspecialiteiten. De warmwaterpomp verplaatst de energiebehoefte van de waterkoeler, waardoor er nauwelijks energieverlies optreedt bij het verkoelen en verwarmen.