Nieuwe koude pers van JFPT/foodlife en Cool Wave

JFPT/foodlife en Cool Wave Processing hebben de handen ineen geslagen en samen The Cold Press No. 1 ontwikkeld. Dit is een nieuwe koude pers, op basis van de cold press technologie. Met koud persen blijven voedingsstoffen en smaak van groente- en fruitsappen het best behouden.

AGF-machinebouwer JFPT/foodlife uit Zwolle is bekend van de automatische druivenonttrosser Pluckr, die onlangs de Food Valley Award heeft gewonnen. Cool Wave Processing uit Wageningen is van PurePulse, gebaseerd op Pulsed Electric Field (PEF).

De cold press technologie wordt al tientallen jaren toegepast in de VS. Het is daar inmiddels de standaard bij sapproductie, stellen beide bedrijven. Volgens hen stijgt de vraag naar gezonde, verse en natuurlijke sappen en naar koude persen in Europa.

Onderhoudsarm

The Cold Press No. 1 bestaat grotendeels uit roestvast staal. Dit geldt ook voor de elektrische kast, die normaal van kunststof is. Verder is gebruikgemaakt van ronde (in plaats van rechte) buizen en zijn alle kunststoffen in blauw (in plaats van wit) plastic uitgevoerd. Hiermee is de machine niet onderhoudsgevoelig en makkelijk schoon te maken.

De pers voldoet als eerste aan de strenge Ehedg-richtlijnen op het gebied van hygiëne en aan de Europese CE-standaard rond veiligheid, stellen de bedrijven.

Testcentrum

Geïnteresseerde producenten van verse groente- en fruitsappen kunnen kennismaken met de pers bij het testcentrum van JFPT/foodlife in Zwolle.

De eerste serie van The Cold Press No. 1, met een capaciteit van 100 liter per uur, wordt in december uitgeleverd. Vanaf begin januari komen de volgende 10 persen beschikbaar en in de loop van 2015 zijn er ook koude persen met grotere capaciteit.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Lineaire eenheden voor de voedingsmiddelenindustrie

Lineaire eenheden voor de voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie en farmacie stellen hoge eisen aan het ontwerp van de machines die hun grondstoffen verwerken. Almotion in Elst heeft speciaal voor deze markt roestvaststalen lineaire aandrijvingen ontwikkeld. Ook vanuit andere sectoren is er belangstelling.

Waterpompen besparen 800.000 m3 gas in Nederlandse kaasfabriek

Waterpompen besparen 800.000 m3 gas in Nederlandse kaasfabriek

Sabroe Product Benelux installeerde een warmtepomp gecombineerd met waterkoeler in de nieuwe kaasfabriek van Rouveen Kaasspecialiteiten. De warmwaterpomp verplaatst de energiebehoefte van de waterkoeler, waardoor er nauwelijks energieverlies optreedt bij het verkoelen en verwarmen.

Van data naar productiviteit

Van data naar productiviteit

Met de razendsnelle ontwikkelingen in technologie en digitalisering, worden onze fabrieken continue slimmer en autonomer. Wat betekent dat voor de operators achter de besturingssystemen? En als verandering en vernieuwing de enige constante factoren zijn, wat komt er dan eerst, de tools of het gedrag? En als het gaat om gedrag, hoe kun je leren presteren...