Nieuwe Maggi verpakking vervangt vlees voor groente

MAGGI Vegetable production Kemptthal CH_1945

Nestlé’s Maggi introduceert ‘We Gaan Voor Goed’. Dit betekent meer groente en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Op de nieuwe verpakking van de maaltijdmixen heeft Maggi haar receptuur aangepast van 150 naar 200 gram groenten per persoon per avondmaaltijd.

Minder vlees

De extra groenten komen in plaats van 50 gram vlees per verpakking. Hierdoor eten op jaarbasis Nederlandse huishoudens 840.000 kilo meer groenten en 280.000 kilo minder vlees. Ook staan er op een groot aantal verpakkingen variatietips om mensen te stimuleren tot een dagje zonder vlees.

Minder zout

Maggi werkt al meer dan tien jaar aan verbetering van haar producten. Naast meer groenten wil Maggi ook naar een maximale dagelijkse zoutinname van 5 gram in 2025. Dat is de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit geldt nu voor 57 procent van de producten. In 2020 moet dit voor 80 procent van de producten gelden. Tussen 2005 en 2015 heeft Maggi wereldwijd het zoutgehalte met 12.000 ton verminderd. Deze commitments van Maggi zijn deel van het ‘Creating Shared Value’ actieplan van moederbedrijf Nestlé.

Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten

Met ‘We Gaan Voor Goed’ kiest Maggi voor ingrediënten die je in jouw keukenkastje kunt vinden. Dat betekent een simpelere ingrediëntenlijsten. Op dit moment geldt dit wereldwijd voor 16 procent van de producten, in Europa in 25 procent en in Nederland in 28 procent van de producten. In 2020 wil Maggi alle producten hebben aangepast.

Snel koken

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders snel koken: bijna 100 procent van de Nederlanders is binnen 30 minuten klaar met koken. Bovendien kiest 26 procent voor simpel en gemak. Ook houdt of kan niet iedere Nederlander goed koken. Daarom wil Maggi eenvoudig te bereiden maaltijden die voedzaam zijn en kennis over voeding en koken verspreiden. Met de producten en nieuwe recepten moet er ook meer variatie in de avondmaaltijd komen.

Lees ook:

           
Lees ook
Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Met de ontwikkeling van plantaardige ‘bacon’ en een veganistisch alternatief voor kaas heeft Nestlé alle ingrediënten in huis voor een plantaardige spek- en kaasburger. Er ging flink wat onderzoek vooraf aan de veganistische plakjes kaas en bacon. Volgens Nestlé wordt de bacon knapperig en iets taaier wanneer je hem bakt,...

EFSA publiceert nieuwe referentie-innames voor zout

EFSA publiceert nieuwe referentie-innames voor zout

Na tien jaar onderzoek heeft de Europese voedselautoriteit EFSA (European Food Safety Authority) referentie-innames gepubliceerd voor natrium en chloride. Volwassenen kunnen volgens de onderzoekers het beste 2 gram natrium en 3,1 gram chloride consumeren per dag. Daarmee komt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout uit op zo’n 5 gram, een grammetje...

'0% BTW op gezonde boodschappen'

'0% BTW op gezonde boodschappen'

Nog altijd eten we in Nederland te weinig groente en fruit. Sinds de verhoging van het btw-tarief van 6 naar 9% lijkt de consumptie van groente en fruit zelfs gestagneerd. Tijd voor actie, vindt een brede coalitie onder aanvoering van GroentenFruit Huis. De btw op 'gezonde boodschappen' moet naar nul. Twee Kamerleden, Laura Bromet (GroenLinks, oppositie)...