Nieuwe naam National Starch: Ingredion

WESTCHESTER - National Starch Group in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) heeft de naam veranderd in Ingredion.

AkzoNobel die National Starch in 2008 in handen kreeg bij de overname van ICI, heeft het in 2010 weer verkocht aan Corn Product International. Sindsdien hebben de bedrijven die onderdeel uitmaken van de National Starch Group hun capaciteiten, activiteiten en productaanbod op één lijn gebracht.

Belangrijk onderdeel daarvan was het creëren van een gemeenschappelijke, wereldwijde merknaam voor National Starch en Corn Products International. De merknaam Ingredion werd in juni 2012 voor het eerst doorgevoerd in de VS toen Corn Products International Inc. de naam Ingredion Inc. kreeg.

Nu stappen de bedrijven die onderdeel uitmaken van National Starch Group over op de nieuwe naam, tegelijk met de wereldwijde introductie van het merk Ingredion.

Corn Products UK Ltd. wordt Ingredion UK Ltd. National Starch & Chemical GmbH wordt Ingredion Germany GmbH en CPI Ingredients South Africa (Proprietary) Ltd. wordt Ingredion South Africa Pty Ltd.

“Door het beste van National Starch en Corn Products te combineren, kunnen we zeer functionele zetmeelproducten, nutritionele voedingsingrediënten en zoetstoffen van hoge kwaliteit blijven leveren, alsmede marktvormende innovaties, zeer geavanceerde technische ondersteuning en hulp bij de formulering waarmee onze klanten nu en in de toekomst succesvol zullen zijn”, zegt Jorgen Kokke, vice-president en algemeen directeur van Ingredion EMEA.

De Ingredion Group heeft klanten in meer dan 40 landen in de wereld en levert aan 60 uiteenlopende sectoren in de levensmiddelenindustrie, brouwerijsector, farmaceutische industrie en andere industrieën.    

 Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement