Nieuwe Nederlander koopt vaker A-merken en biologisch

'Nieuwe Nederlanders' kopen vaker A-merken en biologisch dan autochtone Nederlanders. Dat meldt Distrifood. Het zijn de resultaten van een online-onderzoek onder 500 'nieuwe Nederlanders' en 500 autochtone Nederlanders van de GfK.

Onderzoek GfK

Uit het onderzoek blijkt dat nieuwe Nederlanders een sterkere voorkeur hebben voor A-merken dan autochtone Nederlanders. Nieuwe Nederlanders doen vaker impulsaankopen, geven vaker onverwachts geld uit en zijn sneller te verleiden. Ook is de voorkeur voor biologisch bij 48 procent van de nieuwe Nederlanders hoger dan bij autochtone Nederlanders (24 procent). Met het onderzoek biedt GfK retailers en fabrikanten inzichten ter ondersteuning van hun marketingstrategie.

Lees ook:

   
Lees ook
Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is het 'Bioproduct van 2021'. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageert blij. "Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step."

Biobeurs is dit jaar BioKennisweek

Biobeurs is dit jaar BioKennisweek

Van maandag 18 tot vrijdag 22 januari vindt de BioKennisweek plaats. Het online platform is een alternatief voor de Biobeurs, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek, die door de coronamaatregelen niet in gewoonlijke vorm door kan gaan.

Biologische melk direct van de boer

Biologische melk direct van de boer

Een samenwerking van Rechtstreex en Hoeve Rust-hoff maakt het voor het eerst mogelijk om biologische boerderijzuivel uit de regio te kopen. Voorheen was je voor biologische zuivel aangewezen op de supermarkt, maar sinds kort is de melk van Hoeve Rust-hoff verkrijgbaar via 50 afhaalpunten in Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.