Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Instock_screenshot

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken. De initiatiefnemers, 4 ex-medewerkers bij de Albert Heijn, willen horeca stimuleren om te serveren wat in Nederland beschikbaar is. 

Voedselleveranciers vanuit de hele voedselketen leveren hun onverkochte producten aan het nieuwe food rescue center van Instock. Daar worden de voedselproducten gecontroleerd en online gezet. Inmiddels hebben Albert Heijn, groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht en groenteteler Van Oers United zich aangesloten. 

In Nederland verspillen we ruim een kwart (1,8 tot 2,5 miljoen ton) van het voedsel dat geproduceerd wordt, meldt het restaurant in een persbericht. Samenwerken in de voedselketen is cruciaal om voedselverspilling tegen te gaan. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling benadrukt dat initiatieven zoals InstockMarket.nl daarom hard nodig zijn. Volgens Instock vormt de horeca een mooie oplossing voor de overschotten en imperfecte producten in ons land.

Bron: Foodlog

Thema's
Lees ook
Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Producent en retailer kunnen voedselverspilling door consumenten voorkomen. Dat zegt het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) met zoveel woorden in een recent rapport over voedselverspilling thuis.

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

Met de app Too Good To Go kunnen consumenten een Magic Box kopen. Deze is gevuld met voedingsmiddelen die de winkelier anders weggooit. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat de kopers ongeveer 90 procent van de inhoud van deze box consumeren.