Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Instock_screenshot

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken. De initiatiefnemers, 4 ex-medewerkers bij de Albert Heijn, willen horeca stimuleren om te serveren wat in Nederland beschikbaar is. 

Voedselleveranciers vanuit de hele voedselketen leveren hun onverkochte producten aan het nieuwe food rescue center van Instock. Daar worden de voedselproducten gecontroleerd en online gezet. Inmiddels hebben Albert Heijn, groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht en groenteteler Van Oers United zich aangesloten. 

In Nederland verspillen we ruim een kwart (1,8 tot 2,5 miljoen ton) van het voedsel dat geproduceerd wordt, meldt het restaurant in een persbericht. Samenwerken in de voedselketen is cruciaal om voedselverspilling tegen te gaan. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling benadrukt dat initiatieven zoals InstockMarket.nl daarom hard nodig zijn. Volgens Instock vormt de horeca een mooie oplossing voor de overschotten en imperfecte producten in ons land.

Bron: Foodlog

Thema's
Lees ook
1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Too Good To Go en de Spar University winnen dit jaar de ABN AMRO Future Food Awards. Dat maakte de jury woensdag bekend tijdens het FSIN Food500 Congress, meldt ABN AMRO in een persbericht.

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...