Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL
Plastic Pact NL heeft een nieuwe operationeel directeur. Sinds 1 juli vervult Carlijn Röell deze rol. Samen met de aangesloten bedrijven en organisaties gaat zij zich inzetten voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland.
Begin dit jaar publiceerde het Plastic Pact NL een routekaart met daarin de acties die nodig zijn voor het behalen van de doelen in 2025. De doelen zijn ambitieus en er is veel werk te doen. Samenwerking is noodzakelijk om op voldoende schaal kwalitatief goede oplossingen te bereiken voor reductie, hergebruik en recycling. Carlijn Röell geeft als operationeel directeur hier sturing aan.
Operationeel directeur
Sandra Onwijn, voorzitter van het Plastic Pact NL: “Wij zijn heel blij dat Carlijn, met haar ervaring met kunststof verpakkingen en strategische processen, aan de slag gaat om de routekaart uit te voeren. We zitten nu op een kantelpunt en versnelling en opschaling zijn echt nodig. Daar gaat zij, samen met de aangesloten partijen en de Stuurgroep, hard aan werken.”
“Ik heb veel zin om mijn tanden te zetten in het versnellen en opschalen van de activiteiten van het Plastic Pact NL”, zegt Carlijn Röell. “De uitdaging om de kunststofketen duurzaam en circulair te maken is groot. Er zijn grotere stappen nodig en die kunnen alleen gezet worden in samenwerking met alle partijen in de hele cyclus. Partijen zijn zich daarvan bewust, maar die samenwerking moet goed georganiseerd worden. Daar ligt mijn rol.”
Carlijn Röell
Carlijn Röell studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte jaren voor managementadviesbureau Kearney met een focus op consumptiegoederen en retail. Zij was betrokken bij het opzetten van het Fieldlab Circular Packaging en het Europese circulaire kunststoffencluster van Het Schone Noorden.
Plastic Pact NL
In februari 2019 is het Plastic Pact NL ondertekend en inmiddels zijn meer dan 110 partijen aangesloten bij dit initiatief om eenmalige plastic producten en verpakkingen te verduurzamen. Samen met de hele keten werkt deorganisatie aan beter recyclebare verpakkingen, betere recycling, meer inzet van recyclaat en minder plastic.
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Peeze start praktijktest herbruikbare koffieverpakkingen
Koffiebranderij Peeze start samen met Koninklijke Burgers’ Zoo en verzekeraar Unigarant een praktijktest met herbruikbare koffieverpakkingen: een afwasbare verpakking die na reiniging opnieuw ingezet kan worden.
Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten
Brood is een van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland. Op het gebied van duurzaamheid valt hier nog veel winst te behalen. Top Bakkers doet dat met Circulair Brood: oud brood gerecycled om er nieuwe broden van te maken. Het innovatieve product is te zien en proeven op Horecava.
Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen
Kipster en Lidl vieren het eerste lustrum. De boer en supermarkt zetten in op verduurzaming Nederlandse landbouw met meer dierenwelzijn, minder uitstoot en radicale transparantie. Ze zetten verschillende stappen op dit gebied, zoals de eerste Pigster boerderij, de nieuwe Kipsterfarm, 24/7 transparantie en hanenvlees.