Nieuwe praktijkgids Etikettering

etikettering-boek2-315

DEN HAAG - De nieuwe praktijkgids Etikettering van levensmiddelen Editie 2012 in de serie Waar & Wet is verschenen.

De praktijkgids heeft de nieuwe Verordening 1169/2011 als basis. Per 13 december 2014 dienen etiketten aan de eisen van deze Verordening te voldoen.

De Verordening omvat belangrijke veranderingen, zoals de verplichte vermelding van de voedingswaarde, de minimale lettergrootte voor vermeldingen en de vermelding van allergenen in onderscheidende typografie.

Net als bij voorgaande edities wordt de wetgeving behandeld aan de hand van de verschillende elementen van een etiket. Ook wetgeving die hiermee samenhangt komt aan de orde.

Vanwege de komende veranderingen is de gids volgens de samenstellers ‘onmisbaar voor fabrikanten in de levensmiddelensector en andere belanghebbenden’.

De praktijkgids (ISBN: 9789012389914) is geschreven door Ellis van Diermen en Theo Appelhof van Précon Food Management en is verkrijgbaar via Sdu Uitgevers.

Lees ook: