Nieuwe Technische opleiding in food

vapro

Voedingsmiddelenbedrijven die zijn aangesloten bij FoodConnectionPoint en mbo-instelling ROC Ter AA in Helmond gaan samen een technische opleiding voor de voedingsmiddelensector aanbieden. In maart start de mbo-opleiding op niveau 2 en 3, terwijl in mei niveau 4 van start gaat.

De foodbedrijven in deze sector in deze regio hebben een sterke behoefte aan technisch geschoolde medewerkers, meldt Eindhovens Dagblad. In eerste instantie komen huidige medewerkers van de aangesloten bedrijven in aanmerking om de mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 te volgen.

Bedrijven als Larco Foods, Van Rooi Meat, Sauce Company, Van Rijsingen Huijbregts Groep, Prinsen en Bodec willen deelnemen in deze opleiding.

Vapro

Bedrijven in de food zijn vaak behoorlijk technisch van aard, stellen de partijen. Opleider Vapro biedt technische opleidingen, die een belangrijk uitgangspunt vormen voor de nieuwe opleiding binnen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

ROC Ter AA is voor de bedrijven hierbij een nieuwe partner. Voorheen werden opleidingen vanuit de levensmiddelentechnologie gedreven. Dit past volgens de partijen niet meer bij de huidige voedingsindustrie in de regio.

Inpassen voeding

Het ROC gaat ook de mogelijkheden van een variant binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) onderzoeken. Bovendien is het inpassen van voeding als keuzedeel bij de bestaande techniekopleidingen mogelijk.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

Er is een tekort aan stageplaatsen. Dit blijkt uit meldingen die binnenkomen bij CNV Vakmensen en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). De twee partijen deden daarom eind 2020 een oproep aan werkgevers om snel actie te ondernemen.

De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

SVO vakopleiding food krijgt subsidiegeld toegekend van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De foodopleiding en haar samenwerkingspartners ontvangen ruim € 820.000,- uit het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) voor vernieuwing en versterking van de voltijdsopleidingen Generation Food.