Nieuwe Technische opleiding in food

vapro

Voedingsmiddelenbedrijven die zijn aangesloten bij FoodConnectionPoint en mbo-instelling ROC Ter AA in Helmond gaan samen een technische opleiding voor de voedingsmiddelensector aanbieden. In maart start de mbo-opleiding op niveau 2 en 3, terwijl in mei niveau 4 van start gaat.

De foodbedrijven in deze sector in deze regio hebben een sterke behoefte aan technisch geschoolde medewerkers, meldt Eindhovens Dagblad. In eerste instantie komen huidige medewerkers van de aangesloten bedrijven in aanmerking om de mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 te volgen.

Bedrijven als Larco Foods, Van Rooi Meat, Sauce Company, Van Rijsingen Huijbregts Groep, Prinsen en Bodec willen deelnemen in deze opleiding.

Vapro

Bedrijven in de food zijn vaak behoorlijk technisch van aard, stellen de partijen. Opleider Vapro biedt technische opleidingen, die een belangrijk uitgangspunt vormen voor de nieuwe opleiding binnen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

ROC Ter AA is voor de bedrijven hierbij een nieuwe partner. Voorheen werden opleidingen vanuit de levensmiddelentechnologie gedreven. Dit past volgens de partijen niet meer bij de huidige voedingsindustrie in de regio.

Inpassen voeding

Het ROC gaat ook de mogelijkheden van een variant binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) onderzoeken. Bovendien is het inpassen van voeding als keuzedeel bij de bestaande techniekopleidingen mogelijk.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid

WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid

Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME) met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid.

Ontwikkel jezelf!

Ontwikkel jezelf!

Tijdens je carrière kom je zo nu en dan voor een uitdaging te staan. De opleiding die je hebt gevolgd voordat je ging werken, past misschien niet meer helemaal bij wat je nu aan vaardigheden en kennis nodig hebt.  Taken veranderen, je wensen veranderen: de wereld verandert. Je krijgt een andere functie, waardoor je nieuwe kennis nodig hebt....