Nieuwe Technische opleiding in food

vapro

Voedingsmiddelenbedrijven die zijn aangesloten bij FoodConnectionPoint en mbo-instelling ROC Ter AA in Helmond gaan samen een technische opleiding voor de voedingsmiddelensector aanbieden. In maart start de mbo-opleiding op niveau 2 en 3, terwijl in mei niveau 4 van start gaat.

De foodbedrijven in deze sector in deze regio hebben een sterke behoefte aan technisch geschoolde medewerkers, meldt Eindhovens Dagblad. In eerste instantie komen huidige medewerkers van de aangesloten bedrijven in aanmerking om de mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 te volgen.

Bedrijven als Larco Foods, Van Rooi Meat, Sauce Company, Van Rijsingen Huijbregts Groep, Prinsen en Bodec willen deelnemen in deze opleiding.

Vapro

Bedrijven in de food zijn vaak behoorlijk technisch van aard, stellen de partijen. Opleider Vapro biedt technische opleidingen, die een belangrijk uitgangspunt vormen voor de nieuwe opleiding binnen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

ROC Ter AA is voor de bedrijven hierbij een nieuwe partner. Voorheen werden opleidingen vanuit de levensmiddelentechnologie gedreven. Dit past volgens de partijen niet meer bij de huidige voedingsindustrie in de regio.

Inpassen voeding

Het ROC gaat ook de mogelijkheden van een variant binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) onderzoeken. Bovendien is het inpassen van voeding als keuzedeel bij de bestaande techniekopleidingen mogelijk.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Ontwikkel jezelf!

Ontwikkel jezelf!

Tijdens je carrière kom je zo nu en dan voor een uitdaging te staan. De opleiding die je hebt gevolgd voordat je ging werken, past misschien niet meer helemaal bij wat je nu aan vaardigheden en kennis nodig hebt.  Taken veranderen, je wensen veranderen: de wereld verandert. Je krijgt een andere functie, waardoor je nieuwe kennis nodig hebt....

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.