Nieuwe Technische opleiding in food

vapro

Voedingsmiddelenbedrijven die zijn aangesloten bij FoodConnectionPoint en mbo-instelling ROC Ter AA in Helmond gaan samen een technische opleiding voor de voedingsmiddelensector aanbieden. In maart start de mbo-opleiding op niveau 2 en 3, terwijl in mei niveau 4 van start gaat.

De foodbedrijven in deze sector in deze regio hebben een sterke behoefte aan technisch geschoolde medewerkers, meldt Eindhovens Dagblad. In eerste instantie komen huidige medewerkers van de aangesloten bedrijven in aanmerking om de mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 te volgen.

Bedrijven als Larco Foods, Van Rooi Meat, Sauce Company, Van Rijsingen Huijbregts Groep, Prinsen en Bodec willen deelnemen in deze opleiding.

Vapro

Bedrijven in de food zijn vaak behoorlijk technisch van aard, stellen de partijen. Opleider Vapro biedt technische opleidingen, die een belangrijk uitgangspunt vormen voor de nieuwe opleiding binnen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

ROC Ter AA is voor de bedrijven hierbij een nieuwe partner. Voorheen werden opleidingen vanuit de levensmiddelentechnologie gedreven. Dit past volgens de partijen niet meer bij de huidige voedingsindustrie in de regio.

Inpassen voeding

Het ROC gaat ook de mogelijkheden van een variant binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) onderzoeken. Bovendien is het inpassen van voeding als keuzedeel bij de bestaande techniekopleidingen mogelijk.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

Tijdens de opleiding geneeskunde komt het onderwerp gezonde voeding nauwelijks aan de orde. Reden voor de AMC/VUmc-tak van de landelijke Stichting Student en Voeding zelf een extra-curriculaire collegereeks op touw te zetten. Maar ook de AMC-locatie van het Amsterdam UMC blijkt niet stil te zitten en biedt het nieuwe keuzevak Diometer aan. Diometer...

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

Tweeëntwintig bedrijfsstudenten slaagden voor het examen NVC Verpakkingskundige en mochten op 26 juni hun diploma in ontvangst nemen. NVC Verpakkingskundigen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het verpakken. De nieuwe deskundigen zijn opgenomen in het Register NVC Verpakkingskundigen, dat inmiddels 650 namen telt. Stichting NVC...