Nieuwe Technische opleiding in food

27 februari 2017

Voedingsmiddelenbedrijven die zijn aangesloten bij FoodConnectionPoint en mbo-instelling ROC Ter AA in Helmond gaan samen een technische opleiding voor de voedingsmiddelensector aanbieden. In maart start de mbo-opleiding op niveau 2 en 3, terwijl in mei niveau 4 van start gaat.

De foodbedrijven in deze sector in deze regio hebben een sterke behoefte aan technisch geschoolde medewerkers, meldt Eindhovens Dagblad. In eerste instantie komen huidige medewerkers van de aangesloten bedrijven in aanmerking om de mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 te volgen.

Bedrijven als Larco Foods, Van Rooi Meat, Sauce Company, Van Rijsingen Huijbregts Groep, Prinsen en Bodec willen deelnemen in deze opleiding.

Vapro

Bedrijven in de food zijn vaak behoorlijk technisch van aard, stellen de partijen. Opleider Vapro biedt technische opleidingen, die een belangrijk uitgangspunt vormen voor de nieuwe opleiding binnen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

ROC Ter AA is voor de bedrijven hierbij een nieuwe partner. Voorheen werden opleidingen vanuit de levensmiddelentechnologie gedreven. Dit past volgens de partijen niet meer bij de huidige voedingsindustrie in de regio.

Inpassen voeding

Het ROC gaat ook de mogelijkheden van een variant binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) onderzoeken. Bovendien is het inpassen van voeding als keuzedeel bij de bestaande techniekopleidingen mogelijk.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?