Nieuwe tests: hamburger met 80 procent paardenvlees

hamburger315

DUBLIN - Een nieuw hoofdstuk in het Britse hamburgerschandaal: uit nieuwe tests van de Ierse Food Standards Agency blijken enkele rundvleesproducten maar liefst 80 procent paardenvlees te bevatten.

“We spreken hierbij niet langer van sporen van paardenvlees, maar van paardenvlees”, zei professor Alan Reilly van de Ierse voedselautoriteit. Dat meldt horses.nl.

Dit vervolgonderzoek hangt mogelijk samen met het onderzoek bij de Silvercrest Foods fabriek in de Ierse republiek. Daar werden 10 miljoen burgers teruggehaald uit Engelse en Ierse winkels. Dit vlees was afkomstig van een vleesleverancier uit Polen.

Het ging bij de 80 procent paardenvleesburgers om 2 van in totaal 12 monsters die uit een verdachte voorraad genomen zijn. De herkomst wordt nog onderzocht.

De nieuwe tests werden uitgevoerd bij vlees dat lag opgeslagen bij het Noord-Ierse Freeza Meats. Het is voortijdig onderschept en is dus niet in de voedselketen terechtgekomen.

Freeza Meats reageert door te zeggen dat de monsters uit de vleespartij niet van hen afkomstig zijn. "Dit vlees was slechts opgeslagen voor McAdam Foods Services. Ons eigen vlees bevat geen ander dna dan van rundvlees."

McAdam laat weten geschokt te zijn door de recente bevindingen.

Lees ook: