Nieuwe voorzitter STIVA

Arno Rutte_foto pb STIVA

Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) heeft een nieuwe voorzitter. Het bestuur van de stichting benoemde 1 oktober voormalig Tweede Kamerlid Arno Rutte als nieuwe voorzitter.

Arno Rutte (1972) zat zeven jaar in de Tweede Kamer namens de VVD. Daarvoor was hij onder meer gemeenteraadslid in de gemeente Groningen en werkzaam bij Menzis en de rechtbank Groningen. Momenteel is hij als consultant en public affairs adviseur actief op het terrein van de zorg.

Alcoholmisbruik

"Ik ben altijd persoonlijk gemotiveerd geweest om alcoholmisbruik tegen te gaan", zegt Rutte. "In mijn rol als voorzitter van STIVA kan ik daar extra stappen in zetten. Het is mooi om te zien dat overmatig en zwaar drinken de afgelopen twintig jaar bijna gehalveerd is en dat in de auto stappen met teveel drank op in Nederland ‘not done’ is. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer kan gebeuren en dat STIVA daar een belangrijke rol in gaat vervullen."

"STIVA is erg verheugd dat wij Arno Rutte bereid hebben gevonden om voorzitter van STIVA te worden", meldt STIVA-directeur Peter de Wolf. "Met zijn ervaring en deskundigheid gaat hij een grote bijdrage leveren aan het realiseren van de doelen van STIVA en hopen wij dat verantwoorde alcoholconsumptie nog meer de norm gaat worden dan het nu al is."

STIVA

De Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken werken samen in STIVA. Het doel is het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en het terugdringen van alcoholmisbruik. STIVA  is bekend van onder andere ‘Geniet, maar drink met mate’, de BOB-campagne en ‘Geen 18, geen alcohol’. Daarnaast is STIVA actief op het gebied van zelfregulering van alcoholreclame via de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken en is het partner van het Nationaal Preventie Akkoord.

 

 

Thema's
Lees ook
Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Met zijn boek Drankje? trapt David Nutt tal van open deuren in. Ook zijn afkeer van alcoholgebruik steekt hij – in tegenstelling tot wat hijzelf beweert – niet onder stoelen of banken. Toch is het van oorsprong Britse boek in diverse opzichten een eyeopener. David Nutt is een Britse arts en psycholoog in die in zijn carrière veel...

Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter COV en VNV

Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter COV en VNV

Laurens Hoedemaker is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt vanaf 1 mei 2021 Jos Goebbels op, die met pensioen gaat.

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Vanaf januari 2021 zal Smith & Sinclair, het in Londen gevestigde snoepmerk dat alcohol gerelateerde zoetwaren maakt, opereren vanuit Nederland.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren