Startup No Fairytales komt met tortilla tosti

no-fairytales-tosti

De voedingsmiddelenstartup No Fairytales breidt hun assortiment flink uit. De producent van groentetortilla’s komt met een nieuwe smaak in hun tortillalijn en nieuwe kant-en-klaar producten in de schappen, waaronder de tortilla tosti.

No Fairytales heeft een nobel streven: het voor iedereen gemakkelijker maken om iets meer groenten te eten. Oprichtster Bernadette Kooijman bedacht tortilla’s die voor 45% uit groenten bestaan. Inmiddels zijn haar tortilla’s in drie smaken (rode biet, wortel en boerenkool) al anderhalf jaar in de supermarkt te vinden. Deze maand is daar een vierde smaak bijgekomen: paprika & chili.

Kant-en-klare lunch

Naast deze uitbreiding heeft No Fairytales ook twee soorten gezonde kant-en-klaar producten ontwikkeld. Het gaat om gevulde wraps en – een nieuwigheid – tortilla tosti’s. “Ik ben extra trots op de kant en klare tortilla tosti, omdat dit een echte innovatie is die nog nergens in de wereld bestaat,” zegt bedenker en oprichtster van No Fairytales Bernadette Kooijman.

No Fairytales

Bernadette Kooijman richtte No Fairytales twee jaar geleden op nadat ze met afschuw een reclame voor een ‘pizzaburger’ op tv zag. Met haar achtergrond in levensmiddelentechnologie besloot ze gezondere alternatieven voor makkelijk en lekker eten te ontwikkelen. De groentetortilla’s zijn naast België en Nederland vanaf deze maand ook in Zweden te koop.

Lees ook
McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee investeert McCain in haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks. De overname is afgelopen week officieel afgesloten.

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Tegen het einde van 2022 worden de criteria voor het voedingslabel Nutri-Score strenger. De rekenmethodiek krijgt een update waardoor ongezonde producten geen A of B-score meer krijgen. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, reageert op dit bericht van EVMI. “Consument maakt met verbeterde Nutri-Score makkelijker gezondere voedingskeuzes.”

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

Op 8 september vindt het zesde GroenteCongres plaats met als thema ‘Meer groenten in de zorg’. Tijdens het congres wordt de Best Practice Award 2022 uitgereikt, een award voor producten, concepten of initiatieven die uitdagen tot introductie van gezondere gerechten met meer groenten in de zorg. Ideeën kunnen tot 29 augustus ingestuurd worden.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren