Nog meer sinaasappelschillen gered

sinaasappel

Beeld: Pixabay

Het Fair Trade-zeepmerk Seepje verwerkt sinaasappelschillen tot etherische olie en gebruikt deze in hun nieuwe handzeep met sinaasappelgeur. Het product ligt in het verlengde van het twee jaar geleden gelanceerde sinaasappelwasmiddel. seepje Seepje ontvangt de schillen van Albert Heijn, waar ze overblijven nadat klanten zelf versgeperste sinaasappelsap maken. Binnen twee dagen haalt het bedrijf etherische olie uit de schillen om er vervolgens handzeep van te maken, die ten slotte weer verkocht wordt bij Albert Heijn. Het schillenafval dat na het onttrekken van de olie alsnog overblijft wordt elders verwerkt tot biobrandstof. 

Begin december maakte Seepje daarnaast bekend 1 miljoen euro te hebben opgehaald bij DOEN Participaties en Fair Capitcal Partners Impact Investering. Met de investering verdubbelt het bedrijf het aantal Europese verkooppunten naar 4500. De Duitse drogisterijketen DM geeft de grootste boost met 2000 winkels en in België is het merk verkrijgbaar bij de buurtsupers van OKay.

Lees ook
Circular Food Center werkt aan circulaire dierlijke eiwitketen

Circular Food Center werkt aan circulaire dierlijke eiwitketen

Het Circular Food Center werkt aan een circulaire dierlijke eiwitketen. In deze keten worden op grote schaal reststromen verwerkt tot diervoer. Varkens en kippen kunnen deze voedselresten weer omzetten in een dierlijk eiwitproduct voor humane consumptie: de kringloopkarbonade of het verspillingsvrije ei.

Voucher voor bedrijven die voedselverspilling tegengaan

Voucher voor bedrijven die voedselverspilling tegengaan

Samen Tegen Voedselverspilling biedt vouchers aan voor bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen. Met de regulering wil de stichting bedrijven stimuleren om voedselverspilling te voorkomen en reststromen optimaal te verwaarden.

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

Binnenkort bestaan alle PET-flessen die FrieslandCampina maakt uit volledig gerecycled materiaal (rPET). Daarnaast krijgt het etiket een door de Research & Development-afdeling ontwikkelde 'ritssluiting', zodat je deze eenvoudiger kan verwijderen.