Nominatie Food Valley Award voor biobased koffiecapsules Peeze

De biobased koffiecapsules van Koffiebranderij Peeze zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2015. De andere genomineerden zijn het schone broeiproces van Marel Stork Poultry Processing om pluimvee te ontdoen van veren en de extractietechnologie Pectcof om pectine te winnen uit de pulp van koffiebessen.

Dat heeft de onafhankelijke vakjury van de Food Valley Award bekend gemaakt.

Hoog niveau

Leo den Hartog, juryvoorzitter en directeur R&D bij Nutreco en buitengewoon hoogleraar aan de Wageningen UR vertelt dat het aantal inzendingen voor de Food Valley Award 2015 groot was. "De jury was aangenaam verrast door het niveau. De inzendingen waren bovendien zeer divers qua achtergrond. Van start-ups tot mkb-ers en multinationals, hebben innovaties ingediend."

Economische haalbaarheid

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op innovativiteit, economische haalbaarheid en samenwerking. "Sommige inzendingen zijn zeer innovatief, anderen zijn meer toegepast. We hebben economische haalbaarheid zwaar laten meewegen in ons oordeel, want dat is uiteindelijk de basis voor succes. Mooi is dat alle inzendingen een duurzaam karakter hebben. Er worden echt grote stappen gemaakt in Nederland en het agrifoodbedrijfsleven is over de hele linie innovatief. De inzendingen voor de Food Valley Award bevestigen dat", aldus Den Hartog.

Dinsdag 13 oktober 2015 wordt de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Food Valley Expo bij Wageningen UR Campus.

Lees ook:

Lees ook

Inschrijving Food Valley Award 2016 geopend

De inschrijving voor de twaalfde editie van de Food Valley Award is geopend. Inzenden kan tot en met 15 mei 2016. Voor de Food Valley Award van Food Valley NL komen innovaties in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector in aanmerking. De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden. Aanmelden of voordragen Direct aanmelden of een innovatie...

Koelverpakking, babyvoeding en onttrosser druiven genomineerd voor Food Valley Award

WAGENINGEN - De draagbare, koelverpakking voor champagneflessen van PaperFoam en Veuve Clicquot, de verse babyvoeding van Pit-Foodconcepts en de automatische druivenonttrosser van JFPT/ foodlife zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2014. Dat heeft de onafhankelijke vakjury van de Food Valley Award onder leiding van Jan Maat, algemeen directeur TI Food and Nutrition, bekend gemaakt. Van alle aanmeldingen scoorden de drie genomineerden het hoogst op innovativiteit en economische haalbaarheid. Tijdens de Food Valley Expo op donderdag 23 oktober 2014 in Congrescentrum Papendal in Arnhem wordt...