Nominaties Innofood Award 2019 bekend

innofood event 2019

Innofood heeft bekend gemaakt welke bedrijven kans maken op de Innofood Award 2019. De jury nomineerde Zwanenberg Food Group, Koninklijke Grolsch en Veldhoeve. Op 17 oktober wordt tijdens het Innofood Event 2019 de winnaar bekend gemaakt.

Innofood behartigt de belangen van bedrijven die in de voedings- en genotmiddelenindustrie actief zijn. Het bedrijf zet zich vooral in voor bedrijven uit Oost-Nederland. Jaarlijks organiseert Innofood verschillende bijeenkomsten. De Innofood Award is een waardering/pluim voor de bijzondere performance binnen het jaarthema van Innofood. Voor 2019-2020 is dit de Taste of Change.

Een jury beoordeelde alle inzendingen op verschillende criteria en nomineerde de volgende drie bedrijven. 

  • Zwanenberg Food Group | Kips Vega
  • Koninklijke Grolsch | NPD strategie
  • Veldhoeve Kip | Verduurzaming en transparantie van de keten van eten

Tijdens het Innofood Event houden de genomineerden een pitch en kiezen de aanwezigen de uiteindelijke winnaar van de Innofood Award 2019. Dit event vindt plaats op donderdag 17 oktober in de Grolsch Veste in Enschede. Naast de prijsuitreiking staan er verschillende sprekers op het programma. Dit zijn onder andere schrijver en columnist Özcab Akyol en Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group.

Lees ook
Zwanenberg Food Group gaat productielocatie Voorthuizen sluiten

Zwanenberg Food Group gaat productielocatie Voorthuizen sluiten

In 2023 wil Zwanenberg Food Group de productielocatie in Voorthuizen sluiten. De productie van knakworst en soepen vindt voortaan plaats in Oss, waar de productielijnen worden uitgebreid. Reden is de stijging van de productiekosten, zoals grondstoffen, energie en verpakkingen.

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group heeft zich aangesloten als stakeholder bij Samen Tegen Voedselverspilling. Deze stichting zet zich in tegen voedselverspilling. Ook Zwanenberg Food Group draagt zijn steentje bij door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen.

Waarom moet innovatie innovatief zijn?

Waarom moet innovatie innovatief zijn?

Als voorzitter van Innofood verkeer ik in een positie waarin ik een inkijkje kan krijgen bij diverse bedrijven, veelal mkb-bedrijven. Tegelijkertijd zit ik ook aan tafel bij overheden en bestuurders van regio’s of provincies.