Normec neemt Delft Research Group over

normec

Normec, kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak, neemt Delft Research Group (DRG) over. Deze onderzoeks- en laboratoriumgroep handelt onder andere onder de naam Groen Agro Control.

DRG werd opgericht in 1994 en richt zich op het ontwikkelen en toepassen van innovatieve meetmethoden in akker-, land- en tuinbouw en de voedingssector. Groen Agro Control is het adviesbureau van FytoConsult en Agro Expertiseburo. De werkzaamheden richten zich met name op fysische, chemische en microbiologische aspecten in de productie, handel en verwerking van planten, groente en fruit en levensmiddelen. Hiermee ondersteunt DRG haar klanten in de gehele handelsketen.

Voor Normec is het toetreden van DRG tot de groep van grote waarde. In het persbericht zegt CEO Joep Bruins: "Door het toetreden van DRG met haar bijzonder brede scope van accreditaties en erkenningen zijn wij nog beter in staat om onze klanten in de volle breedte te kunnen ontzorgen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit is een prachtige aanvulling op onze zes bestaande Agro & Food laboratoria in de Benelux en Duitsland alsmede op de inspectie- en adviesdiensten van Normec Foodcare. Wij denken de diepgaande expertise van het DRG team binnen het Normec Foodcare verband echt fantastisch te kunnen inzetten."

Bert van Tol, eigenaar en CEO van Delft Research Group: "Voor de klanten en medewerkers van DRG is deze aansluiting bij Normec Foodcare een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei voor de lange termijn te kunnen doorzetten, ook internationaal. Wij denken dat voor alle partijen dit een kans is waarvan wij veel profijt verwachten. Bovendien voelt het voor ons als een heel natuurlijke overgang omdat we al intensief samenwerkten met de specialisten van Normec Foodcare en we ons zeer verwant voelen met het streven naar uitstekende dienstverlening gebaseerd op diepgaande specialistische kennis."

Thema's
Lees ook
Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Begin april heeft ESSENSOR het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in FoodValley Wageningen.

Zuivelacademie wordt overgenomen door SOL en ZON

Zuivelacademie wordt overgenomen door SOL en ZON

Ketenorganisatie ZuivelNL draagt digitale kennis- en leeromgeving ‘de Zuivelacademie’ over aan Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en Zuivel Opleidingen Nederland (ZON). Op vrijdag 15 april werd de overdracht geformaliseerd door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst door Hubert Andela (ZuivelNL), Arry Verhage (SOL) en Rien...

Productontwikkeling in de Food

Een productontwikkelingsproces begint vaak met een goed idee om aan een (nieuwe) behoefte te voldoen. Ook kan er een noodzaak zijn voor de ontwikkeling van producten door veranderende behoeften, wetgeving of eisen.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren