Noten, zaden en vlees zorgen voor goede seks

Noten, zaden en vlees zorgen voor goede seks

DOETINCHEM – Bepaalde voedingsmiddelen, zoals noten, zaden, haver en vlees zijn prima middelen voor een opwindend seksleven.

Kip en vlees bevatten bijvoorbeeld histidine, dat kan helpen om de seksuele opwinding te verhogen.
Vrouwen die histidine een uur voor seksuele activiteit innemen ervaren een verhoogde opwinding en een versterkt seksueel gevoel.

Hetzelfde aminozuur verhoogt ook bij de oudere mannen de seksuele prestaties. De beste dosering is ongeveer 500 mg per dag uit voeding te halen.

Lijnzaad
Lijnzaad bevat een rijke hoeveelheid lignanen. Lignanen zijn fyto-oestrogenen die het niveau van goede oestrogenen verbeteren, zoals estradiol, dat vrouwen beschermt tegen hart-en vaatziekten, bot-verlies en vaginale droogheid.

Het is ook nuttig voor het behoud van een gezonde verhouding tussen testosteron en DHT. Optimale testosteronniveaus zijn cruciaal voor een hoger libido voor vrouwen en mannen.

Peta
Het bericht, te lezen op Nieuwslog.nl, staat in contrast met wat dierenrechtenorganisatie Peta ooit beweerde. Volgens Peta hebben juist vegetariërs een beter seksleven. Met name rood vlees zou de aderen doen dichtslibben, waardoor bij vrouwen een orgasme enigszins zou worden tegengehouden.

Lees hier alle zeven voedingstips voor een opwindend seksleven

Lees ook:
Duitser brouwt 'erectiebier' (17 september 2009)

Vrouwen denken meer aan eten dan aan seks (21 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over voeding en seks

Bron: Meat & Meal