Nutri-Pulse e-Cooker wint prijs

IXL Netherlands heeft met de Nutri-Pulse e-Cooker de Global Food Industry Award 2014 gewonnen in de categorie product- en procesinnovatie. Het product won eerder al de Koks! Innovatietrofee en de Food Valley Award 2011.

De prijs is in Montreal uitgereikt tijdens het 17e World Congress of Food Science and Technology van IUFoST (International Union of Food Science and Technology)Hans Roelofs, Innovation Director bij IXL Netherlands uit Schalkwijk, ontving de prijs eerder deze maand.

'Contacten leggen'

“Het winnen van deze Award maakt het gemakkelijker om contacten te leggen met grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden”, stelt hij op FoodValleyUpdate. Het draagt in zijn ogen bij aan een snellere ontwikkeling en marktintroductie van het product.

De e-Cooker van IXL Netherlands bereidt voedsel (ook gerechten met vis, vlees en groente) binnen enkele minuten en bij lage temperatuur met behulp van korte elektrische pulsen (Pulsed Electric Field technology oftewel PEF).

Zo blijven voedingswaarde, smaak, kleur en geur grotendeels behouden. Ook bespaart het energie, is er minder voedselverspilling en minder geen risico op verbranding.

Het tweejaarlijks congres van IUFoST had dit jaar ongeveer 1500 deelnemers, veelal wetenschappers, voedingsmiddelentechnologen en overheidsvertegenwoordigers uit de hele wereld.

Lees ook:

Hoogesteger komt met Micro Pulse sap (22 mei 2012)

Pure Pulse: sap langer houdbaar (9 maart 2012)

Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award (13 oktober 2011)

 
Meer over
Lees ook
EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 5 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen.

Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.