Nutri-Pulse e-Cooker wint prijs

IXL Netherlands heeft met de Nutri-Pulse e-Cooker de Global Food Industry Award 2014 gewonnen in de categorie product- en procesinnovatie. Het product won eerder al de Koks! Innovatietrofee en de Food Valley Award 2011.

De prijs is in Montreal uitgereikt tijdens het 17e World Congress of Food Science and Technology van IUFoST (International Union of Food Science and Technology)Hans Roelofs, Innovation Director bij IXL Netherlands uit Schalkwijk, ontving de prijs eerder deze maand.

'Contacten leggen'

“Het winnen van deze Award maakt het gemakkelijker om contacten te leggen met grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden”, stelt hij op FoodValleyUpdate. Het draagt in zijn ogen bij aan een snellere ontwikkeling en marktintroductie van het product.

De e-Cooker van IXL Netherlands bereidt voedsel (ook gerechten met vis, vlees en groente) binnen enkele minuten en bij lage temperatuur met behulp van korte elektrische pulsen (Pulsed Electric Field technology oftewel PEF).

Zo blijven voedingswaarde, smaak, kleur en geur grotendeels behouden. Ook bespaart het energie, is er minder voedselverspilling en minder geen risico op verbranding.

Het tweejaarlijks congres van IUFoST had dit jaar ongeveer 1500 deelnemers, veelal wetenschappers, voedingsmiddelentechnologen en overheidsvertegenwoordigers uit de hele wereld.

Lees ook:

Hoogesteger komt met Micro Pulse sap (22 mei 2012)

Pure Pulse: sap langer houdbaar (9 maart 2012)

Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award (13 oktober 2011)

 
Meer over
Lees ook
Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.