Nutri-Pulse e-Cooker wint prijs

IXL Netherlands heeft met de Nutri-Pulse e-Cooker de Global Food Industry Award 2014 gewonnen in de categorie product- en procesinnovatie. Het product won eerder al de Koks! Innovatietrofee en de Food Valley Award 2011.

De prijs is in Montreal uitgereikt tijdens het 17e World Congress of Food Science and Technology van IUFoST (International Union of Food Science and Technology)Hans Roelofs, Innovation Director bij IXL Netherlands uit Schalkwijk, ontving de prijs eerder deze maand.

'Contacten leggen'

“Het winnen van deze Award maakt het gemakkelijker om contacten te leggen met grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden”, stelt hij op FoodValleyUpdate. Het draagt in zijn ogen bij aan een snellere ontwikkeling en marktintroductie van het product.

De e-Cooker van IXL Netherlands bereidt voedsel (ook gerechten met vis, vlees en groente) binnen enkele minuten en bij lage temperatuur met behulp van korte elektrische pulsen (Pulsed Electric Field technology oftewel PEF).

Zo blijven voedingswaarde, smaak, kleur en geur grotendeels behouden. Ook bespaart het energie, is er minder voedselverspilling en minder geen risico op verbranding.

Het tweejaarlijks congres van IUFoST had dit jaar ongeveer 1500 deelnemers, veelal wetenschappers, voedingsmiddelentechnologen en overheidsvertegenwoordigers uit de hele wereld.

Lees ook:

Hoogesteger komt met Micro Pulse sap (22 mei 2012)

Pure Pulse: sap langer houdbaar (9 maart 2012)

Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award (13 oktober 2011)

 
Meer over
Lees ook
Inschrijving Food100 begonnen

Inschrijving Food100 begonnen

De Food100 is een lijst met de meest impactvolle voedselveranderaars en biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor beter en eerlijker voedsel voor iedereen. De inschrijving voor de lijst van 2022 is tot 1 juni geopend.

Food in Transitie 2030: Technische én sociale innovatie

Food in Transitie 2030: Technische én sociale innovatie

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Alles kan beter, mooier én sneller. De druk om bij te blijven ligt dus hoog: het is innoveren of verzuipen.

Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen in Gelderland en Utrecht tot maximaal 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten die bijdragen aan de transitie van het voedselsysteem. Tot 15 juni 2022 kunnen aanvragen voor subsidie ingediend worden.