Nutricia focust met Olvarit op herkenbare smaak

olvarit broccoli

Nutricia verbetert de receptuur van haar Olvarit groente- en fruitvoeding voor baby’s en jonge kinderen. Basis is de herkenbaarheid van de ingrediënten: geen mix van groenten maar één groente met de smaak van alléén die groente. Dit om het smaakpalet van kinderen te ontwikkelen.

Het verbeterprogramma van Olvarit past in de missie van Nutricia om gezonde eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven te bevorderen.

Het gaat om ruim 60 recepten van de 80 recepten die zijn aangepast aan de meest recente wetenschappelijke kennis, over de invloed van eetgewoonten van jonge kinderen op de gezondheid op latere leeftijd en om kennis over het eetgedrag van kinderen.

Smaken accepteren

Zo blijkt dat bij de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met ‘enkelvoudige’ smaken (één groente) zodat kinderen groenten leren herkennen en waarderen en makkelijker nieuwe smaken accepteren.

Ook blijkt dat voor de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met groenten in plaats van fruit. Een kind heeft van nature de voorkeur voor zoetere smaken, dus ouders kunnen met groenten hun kind van jongs af aan laten wennen aan de meer bittere en zure smaken.

Dat alles maakt dat het later minder moeite kost om het kind voldoende groenten te laten eten.

Pure smaken

De nieuwe Olvarit focust op pure, herkenbare smaken. Zelfs in de potjes met meerdere ingrediënten is altijd één groente of fruitsoort prominent aanwezig.

Ook zijn de recepten in lijn met Nutricia’s strenge voedingsstandaarden (onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO). Zo bevatten de producten geen toegevoegde suikers of toegevoegd zout en bevat een maaltijd minimaal 75 gram groente.

Zoals gebruikelijk zijn de grootte van de stukjes en de samenstelling aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kindje: hoe ouder het kind, hoe groter de stukjes en hoe gevarieerder de samenstelling. De nieuwe Olvarit ligt vanaf vandaag in de winkelschappen.

Lees ook:

Olvarit en Struik stoppen met ‘plofkip' (27 april 2012)

Lees ook
Functionele plantaardige ingrediënten uit de aardappel

Functionele plantaardige ingrediënten uit de aardappel

Wat zitten er eigenlijk voor moleculen in een agrarische grondstof? En wat kun je daarmee? Het honderdjarige Avebe was één van de eerste bedrijven die op deze manier tegen agrobusiness aankeek. Het bedrijf streeft naar meerwaarde door innovatie met functionele ingrediënten uit de aardappel. Op 26 april vond bij Nedmag in Veendam...

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...

Babyvoeding vaak te zoet, zegt Wereldgezondheidsorganisatie

Babyvoeding vaak te zoet, zegt Wereldgezondheidsorganisatie

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat een groot deel van de babyvoeding te veel suiker bevat. De Wereldgezondheidsorganisatie verzamelde data over babyvoeding in meer dan vijfhonderd winkels in de steden Wenen, Sofia, Budapest en Haifa. Met name in Wenen, Sofia en Budapest lag het suikergehalte in babyvoeding hoog. In meer...