Nutricia focust met Olvarit op herkenbare smaak

olvarit broccoli

Nutricia verbetert de receptuur van haar Olvarit groente- en fruitvoeding voor baby’s en jonge kinderen. Basis is de herkenbaarheid van de ingrediënten: geen mix van groenten maar één groente met de smaak van alléén die groente. Dit om het smaakpalet van kinderen te ontwikkelen.

Het verbeterprogramma van Olvarit past in de missie van Nutricia om gezonde eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven te bevorderen.

Het gaat om ruim 60 recepten van de 80 recepten die zijn aangepast aan de meest recente wetenschappelijke kennis, over de invloed van eetgewoonten van jonge kinderen op de gezondheid op latere leeftijd en om kennis over het eetgedrag van kinderen.

Smaken accepteren

Zo blijkt dat bij de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met ‘enkelvoudige’ smaken (één groente) zodat kinderen groenten leren herkennen en waarderen en makkelijker nieuwe smaken accepteren.

Ook blijkt dat voor de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met groenten in plaats van fruit. Een kind heeft van nature de voorkeur voor zoetere smaken, dus ouders kunnen met groenten hun kind van jongs af aan laten wennen aan de meer bittere en zure smaken.

Dat alles maakt dat het later minder moeite kost om het kind voldoende groenten te laten eten.

Pure smaken

De nieuwe Olvarit focust op pure, herkenbare smaken. Zelfs in de potjes met meerdere ingrediënten is altijd één groente of fruitsoort prominent aanwezig.

Ook zijn de recepten in lijn met Nutricia’s strenge voedingsstandaarden (onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO). Zo bevatten de producten geen toegevoegde suikers of toegevoegd zout en bevat een maaltijd minimaal 75 gram groente.

Zoals gebruikelijk zijn de grootte van de stukjes en de samenstelling aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kindje: hoe ouder het kind, hoe groter de stukjes en hoe gevarieerder de samenstelling. De nieuwe Olvarit ligt vanaf vandaag in de winkelschappen.

Lees ook:

Olvarit en Struik stoppen met ‘plofkip' (27 april 2012)

Lees ook
Kurkuma heeft negatief effect op kankerbehandeling

Kurkuma heeft negatief effect op kankerbehandeling

Kurkuma is een belangrijk ingrediënt in tal van oosterse gerechten, en het is populair omdat het de gezondheid zou bevorderen. Het Indiase specerij wordt zelfs in tabletvorm geslikt als supplement, met name onder kankerpatiënten. Onderzoekers van het Erasmus MC waarschuwen nu daarmee op te passen. In Nederland krijgen jaarlijks 14.500 vrouwen...

IFFI Masterclass Innovations: innoveer en co-creëer!

IFFI Masterclass Innovations: innoveer en co-creëer!

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 11 en vrijdag 12 april in Rotterdam een masterclass Innovations met bovengenoemd thema. Geheel gewijd aan SMART en AGILE innoveren in de voedingsindustrie. Drie keer per jaar organiseert het IFFI netwerk masterclasses voor leden en niet-leden en de editie van april draait om ‘anders’...

Danone opent nieuwe Nutricia-fabriek

Danone opent nieuwe Nutricia-fabriek

Afgelopen maandag opende Danone een nieuwe Nutricia-fabriek in het Brabantse Cuijk. Deze fabriek zal zich specialiseren in voeding voor baby’s met een speciale voedingsbehoefte door medische aandoeningen. Nutricia investeerde €240 miljoen in de bouw van de nieuwe fabriek, waar flesvoeding zal worden gemaakt voor baby’s met bijvoorbeeld...