NVWA jaarverslag 2013 ‘interactief’

De NVWA heeft het jaarverslag 2013 op een andere manier uitgebracht. Er is gekozen voor een interactief online jaarverslag om de vindbaarheid en het leesgemak te vergroten.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van EZ in de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer bij het jaarverslag.

Verder belicht het online jaarverslag niet meer alle 23 domeinen waarop de NVWA actief is. In plaats daarvan is gekozen voor een selectie van onderwerpen, die in 2013 de aandacht hebben getrokken.

Te denken valt aan de paardenvleesaffaire. Ook is aandacht besteed aan de microscopische veiligheid van separatorvlees.

Bovendien wordt ingegaan op het verbeterplan NVWA.

Lees ook:

‘Producenten separatorvlees nog steeds in de fout’ (28 augustus 2014)

NVWA: meer ‘beestjes’ in agf en bloemen uit derde landen (4 augustus 2014)

NVWA: zoutgehalte soms lager dan op etiket staat (28 juli 2014)

Lees ook
Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

Consumenten worden er blij van: de kippen die in de wei scharrelen rond mobiele kippenstallen en de biologische scharreleieren die langs de weg te koop zijn. Dat past bij het beeld dat de gemiddelde burger heeft van "ambachtelijk, eerlijk, veilig en fair trade voedsel (omdat geld niet in de zakken van de grootgrutter verdwijnt).

NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft tijdens de coronacrisis "onverschillig en nalatig gereageerd op waarschuwingen dat de situatie in slachthuizen niet veilig was", meldt de NOS.