NVWA jaarverslag 2013 ‘interactief’

nvwa

De NVWA heeft het jaarverslag 2013 op een andere manier uitgebracht. Er is gekozen voor een interactief online jaarverslag om de vindbaarheid en het leesgemak te vergroten.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van EZ in de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer bij het jaarverslag.

Verder belicht het online jaarverslag niet meer alle 23 domeinen waarop de NVWA actief is. In plaats daarvan is gekozen voor een selectie van onderwerpen, die in 2013 de aandacht hebben getrokken.

Te denken valt aan de paardenvleesaffaire. Ook is aandacht besteed aan de microscopische veiligheid van separatorvlees.

Bovendien wordt ingegaan op het verbeterplan NVWA.

Lees ook:

‘Producenten separatorvlees nog steeds in de fout’ (28 augustus 2014)

NVWA: meer ‘beestjes’ in agf en bloemen uit derde landen (4 augustus 2014)

NVWA: zoutgehalte soms lager dan op etiket staat (28 juli 2014)

Lees ook
"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

Toen Rob van Lint in 2017 de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ging leiden, werd hij meteen in het fipronilschandaal gestort. Ook 2019 was een bewogen jaar, met een listeria-uitbraak en een ict-debacle. We blikken terug maar kijken bovenal vooruit naar de ontwikkelingen die 2020 zal brengen. Topambtenaar Rob van Lint weet wel raad met crisissituaties....

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen? Onderzoeker Erik Esveld van Wageningen Food & Biobased Research vertelt waar de ontwikkeling richting praktijktoepassing...