NVWA: 'Ossenstaarten Veviba geleverd aan meer Nederlandse bedrijven'

Veviba

De ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba zijn meer Nederlandse bedrijven terechtgekomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt bekend dat ze de lijst hebben uitgebreid met 16 bedrijven. Het totale aantal bedrijven die de 'onveilige' ossenstaarten hebben verkocht komt hiermee op 35. De NVWA vulde de lijst aan vanwege meldingen van leveranciers en distributeurs.

Veviba bracht de ossenstaart op de markt zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor consumptie. Alle Nederlandse bedrijven waar dit vlees terecht is gekomen hebben het uit de schappen gehaald. Ook laten ze in opdracht van de NVWA een publiekswaarschuwing uitgaan om te voorkomen dat consumenten die dit vlees al hebben gekocht dit niet consumeren. Een lijst van alle bedrijven staat op de site van de NVWA.

Het traceringsonderzoek in België loopt nog steeds. Mocht hieruit blijken dat er vlees van Veviba ook bij andere bedrijven terecht is gekomen, ziet de NVWA erop toe dat deze bedrijven ook veiligheidswaarschuwingen uit laten gaan. Via de site houdt de NVWA de consument op de hoogte.

De Belgische voedselautoriteit FAVV sloot Veviba op 8 maart, nadat uit onderzoek bleek dat de veiligheid van de ossenstaart en het gehakt niet kan worden gegarandeerd. Er zou ongekeurd vlees en vlees dat over de datum was op de markt zijn gekomen. Veel bedrijven haalden voor de zekerheid al het vlees van Veviba uit de schappen.

Lees ook:

 
Lees ook
Consument betaalt meer voor boodschappen in de supermarkt

Consument betaalt meer voor boodschappen in de supermarkt

De consument betaalt gemiddeld 18,5 procent meer voor de boodschappen in de supermarkt dan 11 maanden geleden. Dat blijkt uit onderzoek van GfK, meldt NOS.

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.